Friss hírek

Hamilton: Remélem, ez egy új fejezet kezdete

Silverstone-i győzelmének köszönhetően négy pontra csökkentette hátrányát a bajnoki összetettben a 2008-as év Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton.


Silverstone-i győzelmének köszönhetően négy pontra csökkentette hátrányát a bajnoki összetettben a 2008-as év Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton.

A brit pilóta hibázott a tegnapi időmérőn, így csak a hatodik helyről vághatott neki a silverstone-i futamnak, végül azonban nyerni tudott hazai közönsége előtt.

„Elnézést kérek azért, hogy tegnap olyan szótlan voltam, de ma szerencsére fordult a kocka” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Óriási köszönettel tartozom a rajongóimnak, nekik hála jöhetett ez össze, és nincs jobb annál, mint amikor megajándékozhatod őket egy ilyen győzelemmel.”

Hamilton elárulta, nehéz volt felülkerekednie a szombati csalódottságon, de pozitív energiát merítette a rajongókból.

„Nem könnyű az ilyen. A saját dolgot nehezíted meg, amikor hibázol, és ennyire hátulról kell rajtolnod. De pozitív üzeneteket kaptam a rajongóktól és a családomtól – kijött a testvérem is a kutyákkal, itt volt az unokaöcsém is. Szóval felülkerekedtem a negatívumokon.”

„Elmondtam egy imát ma reggel, és pozitívan álltam a dolgokhoz.”

Hamilton számára a lehető legjobbkor jött, hogy csapattársát, Nico Rosberget is utolérte a balszerencse – a német egy műszaki hiba miatt az élről esett ki a Brit Nagydíjon.

„Elég nagy a nyomás – nemcsak a bajnokság miatt, hanem azért is, mert annyira meg akarja nyerni az ember ezt a futamot. Egész évben a felzárkózáson dolgoztam, mert az autóm kétszer is megállt. Szóval szeretném, ha ez a győzelem most egy új fejezet kezdete lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek