Hamilton: Remélem, hogy 40 évesen már nem leszek az F1-ben! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Remélem, hogy 40 évesen már nem leszek az F1-ben!

HIRDETÉS
15. szezonját tölti jelenleg a Forma-1-ben a száguldó cirkusz legeredményesebb versenyzője, Lewis Hamilton. A brit pilóta 8. világbajnoki címére pályázik, ám pontosan tudja, már pályafutása vége felé jár.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 04: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walk in the Paddock prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 04, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Hamilton 2007-ben a McLaren színeiben debütált az F1-ben, és már a következő évben megszerezte első világbajnoki címét. Legnagyobb sikereit viszont a Mercedesszel érte el, ahol 2014 óta elképesztő eredményeket ér el: összesen 6 világbajnoki címet szerzett a németekkel, és jelenleg 100 rajtelsőségnél és 98 futamgyőzelemnél jár.

A címvédő jelenleg érvényes szerződése a szezon végén lejár, 2022-ben viszont még maradna a Forma-1-ben – néhány év múlva viszont már szeretne visszavonulni.

„Nagyon remélem, hogy 40 évesen már nem fogok versenyezni!” – idézi a Corriere della Sera című olasz lap a hétszeres bajnokot. „Az nehéz lenne, mert még annyi mindent szeretnék csinálni az életben.”

A brit Daily Mail eközben arról ír, Hamilton hajlandó belemenni a fizetéscsökkentésbe egy egyéves, 2022-es szerződés esetében, ám csak abban az esetben, ha a bajnoki címért járó bónuszt megduplázzák.

A világbajnoki címvédő egyébként azt mondja, még nagyon élvezi az F1-es versenyzést.

„Nem számítottam például arra, hogy ennyire élvezetes lesz az idei szezon” – mondta a most 36 esztendős pilóta. „Minden nap új dolgokat tanulok önmagammal kapcsolatban.”

A Mercedes versenyzője beszélt arról is, nagyszerűnek tartja a fiatal generáció előretörését az F1-ben.

„Lando Norris, George Russell, Charles Leclerc – és főleg Carlos Sainz. Új a Ferrarinál, de nagyon jól vezet. Leclerc-rel együtt nagyon erős párost alkotnak. A Forma-1 jó kezekben van. Fényes jövőt jósolok neki.”

Amikor idei bajnoki riválisáról, Max Verstappenről kérdezték, Hamilton hozzátette: „Tiszteljük egymást a pályán és azon kívül is, nincs semmi, aminek változnia kellene. Ő egy nagyszerű versenyző, és nagyon élvezetes ellene versenyezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!