Friss hírek

Hamilton reméli, a McLaren jövőre beleszólhat a bajnoki küzdelembe

A 2020-ban hetedik világbajnoki címét is megszerző Lewis Hamilton azt reméli, volt csapata, a McLaren jövőre képes lesz arra, hogy harcba szálljon velük és a Red Bull-lal a trófeáért zajló küzdelemben.

A McLaren csapata jövőre már a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben, a wokingi istálló pedig természetesen nagy reményeket fűz az együttműködéshez.

Az elmúlt évek küszködései után a brit istálló idén remek formát mutatott, és a konstruktőri tabella 3. helyén zárta a szezont.

Hirdetés
 

„Nagyon örülök, hogy a McLaren ilyen közel került, főleg az elvégzett változtatások, illetve amiatt, hogy jövőre a mi motorunk használják majd” – mondta Lewis Hamilton, aki 2007-ben a McLarene színeiben debütált a Forma-1-ben.

„Nagyszerű látni, hogy az év végére ilyen jó autójuk lett, így jövőre talán velünk harcolhatnak majd. Ha ennek köszönhetően három csapat harcolhatna a bajnoki címért, az szerintem lenyűgöző lenne a rajongók szempontjából.”

A McLaren csapatát irányító Andreas Seidl azt mondta, jól kezdődött partnerségük a Mercedesszel.

„Ami a Mercedesszel való kooperációt illeti, remekül kezdődött, már az első meetingtől kezdve. Nagyon nyitott együttműködés ez” – fogalmazott.

A felek persze komoly múltra tekinthetnek vissza, hiszen a brit istálló 1995 és 2014 között a Mercedes motorjait használta a Forma-1-ben, sokáig a németek „gyári csapataként”.

„A brixworth-i srácok nagyon-nagyon tapasztaltak” – folytatta Seidl. „És nyilvánvalóan komoly történelemre tekint vissza Brixworth és a McLaren kapcsolata.”

„Persze az is világos, hogy ez most egy másmilyen partnerség, hiszen a Mercedesnek gyári csapata van a Forma-1-ben, mi pedig partnercsapat vagyunk. De eddig nagyon elégedett vagyok.”

„A Mercedes erőforrásának integrációja remekül megy, és meggyőződésem, hogy már az első versenytől kezdve jó formában leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!