Hamilton reméli, Barcelonában kiderül, mit érnek a Mercedes fejlesztései - F1VILÁG.HU

Hamilton reméli, Barcelonában kiderül, mit érnek a Mercedes fejlesztései

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt reméli, a hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerül többet kihozniuk versenyautójukból a Monacóban bevetett újításoknak hála.

A német istálló egy jelentősen átalakított versenyautóval érkezett meg Monte-Carlóba, és bár a fejlesztések a várakozásoknak megfelelően működtek, a pálya karakterisztikájából adódóan nem volt egyszerű kiértékelni őket. A mezőny viszont ezen a hétvégén egy tradicionálisabbnak számító pályán, Barcelonában vendégeskedik, ahol Hamilton reményei szerint már az előrelépés tényleges jelei is megmutatkoznak az újításoknak hála.

„Az igazi előrelépésben bízunk – a versenytempót tekintve például 1 másodperc a lemaradásunk, és ezt nem sikerült áthidalnunk ezzel a lépéssel. De határozottan a jó irányba léptünk” – idézi a hétszeres világbajnok szavait a RacingNews365.com című internetes lap.

„Múlt hétvégén több magabiztosságot éreztem az autóban, jobban meg tudtam támadni a kanyarokat, szóval remélem, hogy ezen a pályán is így lesz. De remélhetőleg jobban alakulnak a dolgok, mivel itt több a közepesen gyors, illetve gyors kanyar. Szóval remélem, hogy könnyebben siklik majd az autó, és talán szorosabban követni tudjuk egymást.”

Barcelonába a Ferrari és az Aston Martin is újításokkal érkezett, Hamilton viszont azt reméli, a folytatásban képesek lesznek a dobogós eredményekért harcolni.

„Tényleg nem tudom, mire számíthatunk, és a többieknek is lesznek újításaik ezen a hétvégén, úgyhogy majd pénteken többet tudunk ezekről” – mondta a brit. „De talán a fejlesztéseinknek hála közelebb kerülhetünk hozzájuk. Meglátjuk, hogy megtesznek-e egy újabb nagy lépést, vagy esetleg csak kisebbet ezen a hétvégén. Továbbra is bízom abban, hogy harcolni tudunk velük Barcelonában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!