Friss hírek

Hamilton reméli, beválik a Mercedes taktikája

A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton abban bízik, alternatív stratégiájukkal meg tudják majd szorongatni a Ferrarikat az Orosz Nagydíj mai versenyén.

Hamilton a 2. helyről vág neki a szocsi versenynek, miután bő 4 tizeddel alulmaradt az időmérőn Charles Leclerc-kel szemben. A brit versenyző ezzel együtt úgy érzi, tökéletes kört futott szombaton, és a maximumot hozta ki versenygépéből, ennek köszönhetően pedig sikerült megelőznie Sebastian Vettel Ferrariját.

„Az igazat megvallva nagyon jó kört futottam” – fogalmazott az ötszörös világbajnok. „Tényleg remek kör volt. És legutóbb, Szingapúrban is nagyon jó kört futottam, egyszerűen csak…”

„Mondtam is Charles-nak, hogy az 1-es kanyarban már 3 tizedes hátrányban voltunk, szóval nagyon-nagyon nehéz. De persze olyan keményen nyomtuk, amennyire csak tudtuk, és nagyon elégedett voltam a körömmel. Szépen összeállt. Az utolsó gyorsköröm a legjobb volt egész hétvégén, semmi hiba nem volt benne. Úgy érzem, mindent kihoztam belőle, talán egy kicsit többet is, és sikerült ismét a két Ferrari közé kerülni, ami nem könnyű feladat.”

Hamilton hozzátette, véleménye szerint izgalmas stratégiai küzdelem bontakozhat ki a mai versenyen, a két Mercedes ugyanis a közepes keverékű abroncsokkal rajtol, miközben az élmezőny többi tagja a lágy abroncsokat választotta.

„Igen, határozottan így érzem. Szerintem a csapat nagyszerű munkát végzett azzal, hogy a közepes gumikkal küldött pályára minket. Nyilván van különbség a két keverék között, és a lágyabb gumi lesz a jobb a rajtnál, úgyhogy kicsit nehéz dolgunk lesz a rajtnál.”„De ha az élen lennénk, például a pole-ban, akkor is annyira gyors a Ferrari, hogy mire elérnénk az első kanyarhoz, könnyedén elhúznának mellettünk ezzel a repülőgép-üzemanyaggal, vagy bármi is ez. Szóval igen, a stratégiáról szól majd a verseny – ezért is vagyunk más gumikeveréken. Remélem, hogy ki tudjuk használni ezt, és nyomás alatt tudjuk tartani őket. Az elmúlt pár versenyen szorosan ott voltunk mögöttük, és remélem, hogy vasárnap komoly küzdelmet vívhatunk majd velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!