Friss hírek

Hamilton reméli, idén nem lesznek olyan gondjaik Spielbergben, mint tavaly

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton reméli, a hétvégi Osztrák Nagydíjon nem lesznek olyan problémáik, mint egy évvel ezelőtt, Spielbergben.

A Mercedes csapata 2019-ben sokat küszködött Ausztriában, a vártnál nagyobb hőség ugyanis kifogott a világbajnok istállón, mely nem megfelelő konfigurációval érkezett a Red Bull Ringre, ezáltal pedig nem tudott elegendő hűtést biztosítani versenyautóinak.

A csapat 2018-ban is küszködött: akkor Valtteri Bottas hidraulikus probléma, Hamilton pedig üzemanyagnyomással kapcsolatos probléma miatt esett ki.

„Nem voltunk azért olyan borzasztóan rosszak 2017 óta, de ez egy kihívást jelentő pálya a tengerszint feletti magasság, illetve a hőmérséklet miatt” – magyarázta Hamilton csütörtökön.

„Az elmúlt években megérkeztünk ide, és általában nem voltunk megfelelő tartományban az autó működési hőmérsékletét tekintve. De szeretném azt hinni, hogy idén jobb helyzetben leszünk azoknak a fejlesztéseknek köszönhetően, amiket az idei szezonra eszközöltünk. De az idő majd megmondja.”

A Mercedes malmára hajthatja egyébként a vizet az is, hogy az időjárás-előrejelzések szerint most – legalábbis az első osztrák hétvégén – nem lesz olyan rekkenő hőség, mint egy éve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!