Hamilton reméli, más is beleszól a bajnoki csatába

A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, szeretné, ha 2015-ben nemcsak ő és csapattársa, Nico Rosberg csatáznának a végső győzelemért, hanem más versenyzők is beleszólnának a küzdelembe.


A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, szeretné, ha 2015-ben nemcsak ő és csapattársa, Nico Rosberg csatáznának a végső győzelemért, hanem más versenyzők is beleszólnának a küzdelembe.

Hamilton 2008-ban a McLaren versenyzőjeként lett először világbajnok, elmondása szerint pedig az a győzelem nagyobb elégedettséggel töltötte el amiatt, hogy a rivális Ferrari versenyzőit győzte le.

A brit ezért azt szeretné, ha idén nemcsak Nico Rosberg lenne a legfőbb kihívója, hanem több pilóta is bekapcsolódna a bajnoki trófeáért folyó küzdelembe.

„Szerintem sokkal izgalmasabb, ha egy másik csapattal küzd az ember – és gyerekkoromban is sokkal izgalmasabb volt nézni a Forma-1-et, amikor két csapat küzdött egymással” – fogalmazott a címvédő.

„Persze az is izgalmas, amikor az embernek csapaton belül van ellenfele, de más, amikor más csapatok ellen kell harcolnod. Jobb legyőzni a csapattársad, és más csapatot is egyben.”

„2008-ban elég necces volt, mert a Ferrari kivételesen jó volt a tempós pályákon: olyan helyeken, mint Silverstone, ahol sok a gyors kanyar. A közepesen gyors, illetve a lassú helyszíneken viszont mi [a McLaren] mindig jobbak voltunk náluk.”

„Nagyon élveztem azt a küzdelmet – ahogy próbáltuk minimalizálni a károkat azokon a versenyeken, melyeken gyorsabbak voltak. Ráadásul szerettem volna legyőzni a csapat másik autójában ülő srácot is.”

„Ha mindkettőt sikerül elérni, két legyet üthetsz egy csapásra.”

Hamilton mindazonáltal azt mondja, nagyra értékeli a Rosberggel vívott tavalyi küzdelmet is, hiszen mindketten elképesztő munkát fektettek az elmúlt idénybe.

Arra a kérdésre, hogy Rosberggel vagy Felipe Massával volt-e nehezebb dolga, Hamilton így felelt: „Valószínűleg Nicóval, mert ő ugyanolyan autóban ült, mint én. Folyamatosan javítottunk az időkön, és javítottunk az autón.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS