Friss hírek

Hamilton reméli, mindenki láthatja majd az FIA abu dhabi jelentését

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt reméli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nyilvánosságra hozza majd a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjjal kapcsolatos részletes jelentését.

A sportot irányító testület még januárban indított vizsgálatot a tavalyi szezonzáró eseményeivel kapcsolatban, az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem pedig több változtatást is bejelentett már az események tükrében. Michael Masi távozott posztjáról, a versenyigazgatói feladatokat pedig felosztják majd a szezon során, emellett pedig egy virtuális irányítóközpontot állítanak majd fel, támogatva a versenyigazgató munkáját.

A döntést sokan üdvözölték, köztük van Hamilton is, a hétszeres világbajnok azonban múlt héten arról beszélt, ennél azért többre lesz szükség. A brit pilóta azt reméli, az FIA nyilvánosságra hozza majd a részletes jelentést, hogy mindenki megérthesse, mi is történt valójában Abu Dhabiban.

Hirdetés
 

„Nem láttam, nem is hiszem, hogy kiadták már. De izgatottan várom a jelentés eredményeit” – mondta a hétszeres világbajnok. „És remélhetőleg mindenki láthatja majd, és talán jobban megértünk majd mindent. Végső soron azt gondolom, hogy mint minden más esetében, meg kell értenünk, hogy mi is történt, hogy előre tudjunk lépni, és pozitív fényben.”

Bár voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy az FIA nem kívánja a publikum elé tárni majd, mire is jutott vizsgálatában, úgy tudni, végleges döntést még nem hoztak az ügyben. Elképzelhető, hogy amennyiben a Motorsport Világtanács (WMSC) a bahreini idénynyitó előtti ülésén jóváhagyja azt, nyilvánosságra hozzák majd a jelentést.

„A bizalmat nyilván egy szempillantás alatt el lehet veszíteni. Viszont megszerezni a bizalmat olyasvalami, ami hosszabb idő alatt alakul ki. A legutóbbi bejelentés talán az első lépése ennek. Viszont ez nem feltétlenül változtat most meg mindent” – tette hozzá Hamilton.

„Tényleges lépéseket kell látnunk, és azt gondolom, ez némi időbe telik majd. De nem feltétlenól fókuszálok erre jelenleg. Minden energiámat és időmet arra fordítom, hogy olyan jó legyek, amilyennek még soha nem láthattatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!