Hamilton reméli, valamelyest tartani tudják a lépést a két topcsapattal - F1VILÁG.HU

Hamilton reméli, valamelyest tartani tudják a lépést a két topcsapattal

HIRDETÉS
Összesen 28 kört tett meg a Forma-1-es Japán Nagydíj első két szabadedzésén Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője azonban azt mondja, a kevés futás ellenére hasznos információkkal gazdagodtak. És hogy mit vár a szombati időmérőtől? Na, azt ő sem igazán tudja!
2022 Japanese Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Hamilton csapattársa, George Russell mögött a 2. legjobb idővel zárta a szuzukai nyitónapot, mivel azonban mindkét szabadedzést vizes körülmények között tartották meg, a végeredmény aligha mondható reprezentatívnak. A csapatoknak fel van adva a lecke, a meteorológiai előrejelzések szerint ugyanis szombatra kedvezőbb körülmények várhatóak, míg vasárnap, a versenyen újra eső áztathatja a japán pályát.

„Elég nyugis nap volt! Nagyon szürke és esős. nem sokat köröztünk, de más körülményekre számítunk a hétvége hátralévő részére” – mondta a hétszeres világbajnok. „Mindig lehet valami hasznosat tanulni a beállításokkal, a gumikopással és a hőmérsékletekkel kapcsolatban, mint ahogy dolgozni tudunk az egyensúlyon az edzések között. Emellett vannak adataink az ellenfelekről is. Pozitívum volt a második edzésen, hogy jól tudtunk váltani a gumikkal.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, biztos benne, hogy az időmérőn a két topcsapat remek formában lesz, ők pedig próbálják majd tartani velük a lépést valamennyire.

„Ami a szombatot illeti, nem igazán tudom, mire számítsak. Gondolom, a Ferrari és a Red Bull nagyon ütőképes lesz, és remélem, hogy mi is gyorsak leszünk. Minden héten ebben bízom!”  

Hamilton a második edzés után arról is beszélt, mennyire imád Szuzukában versenyezni: „Ezen a pályán csodás vezetni, és nagyszerű látni újra a rajongókat. És még szórakoztatóbb lesz szárazon. Amikor az ember megteszi az első kört a hétvégén, mindig különleges azokra a legendákra gondolni, akik itt versenyeztek. Aztán felérsz a lassítóig, vagy az egyes kanyarig, és eszedbe jut [Ayrton] Senna és [Alain] Prost, és rájössz, milyen kiváltság ezen a helyen vezetni, amelynek annyi története van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!