Hamilton: Rengeteg a pozitívum, de tény, hogy javulnunk kell - F1VILÁG.HU

Hamilton: Rengeteg a pozitívum, de tény, hogy javulnunk kell

Igazán váratlan volt a Mercedes Forma-1-es csapatának melbourne-i szereplése Lewis Hamilton szerint, a brit ugyanakkor rámutatott, rengeteg pozitívuma van az ausztrál versenyhétvégének.

A német istálló számára nehezen indult a 2023-as szezon, a bajnokság harmadik versenyhétvégéjének pedig jóformán esélytelenül vágtak neki Hamiltonék. Az időmérő viszont mégis váratlan fordulatot hozott, George Russell ugyanis a 2., míg a hétszeres világbajnok a 3. helyen végzett.

A futam aztán felemásra sikeredett az ezüstnyilak számára: bár jól indult a verseny, hiszen Russell és Hamilton is Max Verstappen elé tudott kerülni, előbbi versenyző azonban végül egy motorhiba miatt kiesett. Hamilton viszont a 2. helyen ért célba, maga mögött tartva az Aston Martinnal továbbra is remeklő Fernando Alonsót.

„Váratlan volt” – mondta a hétszeres világbajnok, amikor a hétvégi szereplésről kérdezték. „Amikor megszereztük a 2. és 3. helyeket az időmérőn, az feltüzelte a teljes csapatot, és azt jelentette, hogy a versenyen volt egy lövésünk, próbáltuk legalább egy másodpercre megelőzni Maxot.”

„Végül mindkettőnknek sikerült elő kerülni, ami lenyűgöző volt – az, hogy a Mercedesek ott lehettek az első két helyen. Aztán nyilván egy ponton elvitorlázott mellettünk, de tényleg szórakoztató verseny volt, és igazán jó csatát vívtam Fernandóval, ami lenyűgöző volt.”

Hamilton úgy látja, a Mercedes a leszorítóerő tekintetében továbbra is hátrányban van riválisaival – például az Aston Martinnal – szemben, így sok munka vár még rájuk a folytatásban.

„Azt hiszem, Fernando egy kicsit gyorsabb volt nálunk ezen a délutánon. Ott volt a szélárnyékunkban, de szerintem az egyenesekben mi egy kicsit erősebbek voltunk, miközben ő a kanyarokban volt jobb. Szóval találnunk kell még némi teljesítményt. Nem volt egyszerű magam mögött tartani őt, a DRS-távolságon kívül.”

„De igazán érdekes volt – már csak az, hogy láttuk, hogy állunk, miben vagyunk rosszabbak, és miben vagyunk jók. Szóval rengeteg pozitívuma van ennek a versenynek, de alapvetően javítanunk kell a teljesítményen. A legutóbbi két versenyen előttünk voltak, most viszont sikerült előttük végezni, ami lenyűgöző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Rengeteg a pozitívum, de tény, hogy javulnunk kell
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!