Hamilton: Rettentő nehéz volt a maláj hétvége

Rendkívül nehéz hétvégét teljesített Malajziában, ám optimistán várja a hétvégi Kínai Nagydíjat a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.


Rendkívül nehéz hétvégét teljesített Malajziában, ám optimistán várja a hétvégi Kínai Nagydíjat a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.

A brit pilóta ugyan a pole pozícióból rajtolt Szepangban, a versenyen azonban alulmaradt a ferraris Sebastian Vettellel szemben.

„A malajziai egy kemény hétvége volt” – mondta a Mercedes világbajnoka.

„A hőség mindig nehézséget okoz, de a pénteki autóproblémákkal, az időmérőn megérkezett esővel, valamint a nem a tervek szerint alakuló versennyel különösen nagy kihívást jelentett.”

„Alapvetően azt gondolom, a tőlünk telhető legjobb döntéseket hoztunk, de mindig van terület a fejlődésre, és keményen dolgoztunk azon, hogy a következő, kínai verseny előtt mindent kielemezzünk.”

Hamilton hozzátette, 2007-ben óriási hibát követett el a sanghaji versenyen, amikor a bokszutcába menet a kavicságyban ragadt, ennek ellenére azonban nagyon szereti a kínai helyszínt.

„Sanghaj egyike a kedvenc helyszíneimnek – egész egyszerűen a rajongók miatt. Nem tudom, hogyan, de amint landolunk a reptéren, már tudják, hogy ott vagyunk. Lenyűgöző látni azt a támogatást, amit kapunk.”

„A pálya maga másmilyen kihívásokat tartogat, mint az albert parki vagy a szepangi, de nagyon élvezem, és a vezetési stílusomnak is eléggé kedvez.”

„Tavaly nyertem itt, és csak kétszer nem álltam dobogón, a cél tehát egyértelműen az, hogy építsünk erre, és visszakerüljünk az élre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!