IMOLAGP

Hamilton: Ricciardo számára a Red Bull az egyetlen reális opció

Fotó: Red Bull Racing

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint Daniel Ricciardónak nincs valós esélye arra, hogy a Red Bull helyett más topcsapatnál versenyezzen 2019-ben.

Az ausztrál versenyző szerződése idén lejár az energiaital-gyárosoknál, ám egyelőre kivár a hosszabbítással, szeretne ugyanis tisztán látni egyéb lehetőségeivel kapcsolatban.

A Mercedesnél Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kontraktusa is lejár az idény végén, és bár előbbi versenyző maradása szinte borítékolható, Bottas kapcsán már nem ennyire egyértelmű a helyzet.

A német istállón kívül a Ferrari is szóba jöhet: ott Kimi Räikkönen szerződése jár le, és egyáltalán nem biztos, hogy a korábbi világbajnok jövőre is folytatja.

Hamilton 2012-ben döntött úgy, hogy otthagyja a McLarent a Mercedes kedvéért, a brit elmondása szerint azonban Ricciardo helyzete nem pontosan ilyen, mert az idén két futamot nyerő ausztrálnak nem igazán vannak alternatívái a Red Bull mellett.

„Mindenki helyzete más, szóval nem tudom elképzelni, hogyan pozícionálja magát mentálisan. De ők egy erős csapat, remek potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy előrelépjenek. Én úgy gondolom, neki ott van a jövője, de ő az egyik élversenyző, szóval biztosan vannak lehetőségei” – mondta Hamilton.

„Ami az élmezőnyt illeti, a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes az, mely csapatok kalkulálhatnak vele. De a Mercedesnél ez elég valószínűtlen. Nem hiszem, hogy megtörténik. Ami pedig a Ferrarit illeti, én el tudom képzelni, hogy Kimi folytatni akarja ott. És miért ne? Remekül vezet idén, és nem úgy tűnik, mint aki öregszik. Szóval biztos vagyok abban, hogy egy kicsit tovább marad.”

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen már tavaly hosszabbított a Red Bull-lal, méghozzá 2020-ig, a holland számára azonban idén kiábrándítóan alakultak az első versenyek, miközben Ricciardo kettőt is megnyert.

Hamilton azt mondja, egyértelműen az ausztrál az, aki a hátán viszi most a Red Bullt, ezért egy olyan ajánlatot érdemel, mely megfelel a teljesítményének. A címvédő nevetve hozzátette, szívesen tárgyal Riccirdo nevében.

„Mondtam neki, hogy remek munkát végez. Egy olyan csapattársa van, aki tudomásom szerint sokkal több pénzt keres nála, mégis ő az, aki következetesebb és egyben tartja az autót.”

„Egy csapaton belül nagyon fontos az, hogy érezd, értékelik a munkát. Kétségkívül szerződést kell ajánlani neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!