Költségplafon-ügy

Hamilton: Ricciardo túl jó ahhoz, hogy tartalékos legyen!

Lewis Hamilton szerint Daniel Ricciardo „túlságosan tehetséges” ahhoz, hogy tartalékversenyző legyen a Forma-1-ben. A hétszeres világbajnok azt mondja, ha ő lenne a menedzsere az ausztrálnak, biztosan lenne helye a 2023-ban!

Ricciardo az idei szezont követően távozik a McLarentől, miután közös megegyezéssel felbontották az eredetileg 2023 végéig szóló szerződést. Egyelőre nem tudni, Ricciardo hol folytatja pályafutását, ám az sem kizárt, hogy a rutinos versenyző kihagy egy évet. A Daily Mail című brit lap a minap arról számolt be, értesülése szerint Ricciardóra a Mercedes vetett szemet: tartalékos lehetne a német csapatnál, 2024-ben pedig akár versenyzési lehetőséget is kaphatna, amennyiben Lewis Hamilton szerződése lejárta után a visszavonulás mellett dönt.

Az Olasz Nagyíj sajtótájékoztatóján Hamiltont is megkérdezték erről, ő azt mondta, Ricciardo túl jó ahhoz, hogy a kispadra üljön.

Hirdetés
 

„Szerintem versenyeznie kellene. Túlságosan tehetséges ahhoz, hogy tartalékos legyen, és kiérdemelte a jogot arra, hogy köztünk versenyezzen. De természetesen, ha tagja lenne a csapatunknak, az nagyszerű lenne. Viszont egy tartalékversenyzői szerepkör nem igazán a legjobb számára. Ha én menedzselném őt, versenyezne!”

Hamilton mellett egyébként a mai sajtótájékoztatón ott ült Daniel Ricciardo – ő továbbra is annyit mondott, minden lehetőséget kiértékel jövőjével kapcsolatban.

„Az igazság az, hogy minden opciót nyitva hagyok nemcsak a következő évre, de a jövőre nézve is” – fogalmazott a McLaren pilótája. „Továbbra sem tudom, hogy fog kinézni a jövő év számomra. Ahogy Lewis is mondta, ott akarok lenni a rajtrácson, versenyezni akarok.”

„Bár kétségkívül ez egy kihívásokkal teli időszak pályafutásomban, a sport iránti szeretetből semmi sem veszett el, a vágy pedig még megvan ahhoz, hogy itt legyek és versenyezzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Ricciardo túl jó ahhoz, hogy tartalékos legyen!
Hamilton 5 évre aláírna a Mercedesszel
McLaren: A szezon utolsó köréig eltarthat a harc az Alpine-nal
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!