Hamilton: Ricciardo túl jó ahhoz, hogy tartalékos legyen! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ricciardo túl jó ahhoz, hogy tartalékos legyen!

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint Daniel Ricciardo „túlságosan tehetséges” ahhoz, hogy tartalékversenyző legyen a Forma-1-ben. A hétszeres világbajnok azt mondja, ha ő lenne a menedzsere az ausztrálnak, biztosan lenne helye a 2023-ban!
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 10: Carlos Sainz of Spain and Ferrari, Daniel Ricciardo of Australia and McLaren, Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes stand for the national anthem on the grid during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on April 10, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ricciardo az idei szezont követően távozik a McLarentől, miután közös megegyezéssel felbontották az eredetileg 2023 végéig szóló szerződést. Egyelőre nem tudni, Ricciardo hol folytatja pályafutását, ám az sem kizárt, hogy a rutinos versenyző kihagy egy évet. A Daily Mail című brit lap a minap arról számolt be, értesülése szerint Ricciardóra a Mercedes vetett szemet: tartalékos lehetne a német csapatnál, 2024-ben pedig akár versenyzési lehetőséget is kaphatna, amennyiben Lewis Hamilton szerződése lejárta után a visszavonulás mellett dönt.

Az Olasz Nagyíj sajtótájékoztatóján Hamiltont is megkérdezték erről, ő azt mondta, Ricciardo túl jó ahhoz, hogy a kispadra üljön.

„Szerintem versenyeznie kellene. Túlságosan tehetséges ahhoz, hogy tartalékos legyen, és kiérdemelte a jogot arra, hogy köztünk versenyezzen. De természetesen, ha tagja lenne a csapatunknak, az nagyszerű lenne. Viszont egy tartalékversenyzői szerepkör nem igazán a legjobb számára. Ha én menedzselném őt, versenyezne!”

Hamilton mellett egyébként a mai sajtótájékoztatón ott ült Daniel Ricciardo – ő továbbra is annyit mondott, minden lehetőséget kiértékel jövőjével kapcsolatban.

„Az igazság az, hogy minden opciót nyitva hagyok nemcsak a következő évre, de a jövőre nézve is” – fogalmazott a McLaren pilótája. „Továbbra sem tudom, hogy fog kinézni a jövő év számomra. Ahogy Lewis is mondta, ott akarok lenni a rajtrácson, versenyezni akarok.”

„Bár kétségkívül ez egy kihívásokkal teli időszak pályafutásomban, a sport iránti szeretetből semmi sem veszett el, a vágy pedig még megvan ahhoz, hogy itt legyek és versenyezzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!