Hamilton Ricciardónak: Bocs, haver, egyhamar nem vonulok vissza! - F1VILÁG.HU

Hamilton Ricciardónak: Bocs, haver, egyhamar nem vonulok vissza!

HIRDETÉS
Nem tervezi még a visszavonulást a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamiltont, így rossz hírekkel szolgált Daniel Ricciardo számára, akit a minap összeboronáltak a Mercedes csapatával.
Daniel Ricciardo, McLaren, Lewis Hamilton, Mercedes

Ricciardo a szezon végén távozik a McLarentől, azt pedig egyelőre homály fedi, hogy hol folytatja pályafutását 2023-ban. A brit Daily Mail című lap azonban a minap megszellőztette, a Mercedes érdeklődik szolgálatai iránt, és jövőre tartalékversenyzőként alkalmazná. Ha pedig Lewis Hamilton szerződése 2023-as lejártát követően a visszavonulás mellett döntene, a rutinos ausztrál akár versenyzési lehetőséget is kaphatna.

Hamilton és Ricciardo együtt jelentek meg az Olasz Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján, csütörtökön, előbbi versenyző pedig újságírói kérdésre azt mondta, még nem tervezi a visszavonulást.

„Évek óta vannak sztorik a visszavonulással kapcsolatban, de egészségesebbnek érzem magam, mint valaha, mivel nagy hangsúlyt fektetek erre – szóval fittnek érzem magam. És imádom, amit csinálok, nem tervezem egyhamar abbahagyni” – mondta a hétszeres világbajnok, majd odafordulva Ricciardóhoz hozzátette: „Bocs, haver! A célom mindig az volt, hogy a Mercedesnél legyek, még 1997-ben írtam alá velük. Imádom, hogy ilyen hosszú partnerségünk van, úgy érzem, nagyon sok pozitív dolgot vittünk véghez, nemcsak a sportban, hanem azon kívül is.”

„Úgy gondolom, sok még a tennivaló, sok mindent kell elérnünk közösen. És a részese akarok lenni ennek. Azt hiszem, a halálom napjáig a Mercedesszel leszek! És úgy érzem, sokáig tudok még versenyezni, szóval jó eséllyel ez lesz az irány.”

Hamilton egyébként ugyanezen sajtótájékoztatón arról is beszélt, szerinte Ricciardo túl jó ahhoz, hogy tartalékos legyen egy csapatnál. Állítja, ha ő lenne a menedzsere, az ausztrálnak lenne helye az F1-es mezőnyben jövőre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!