Hamilton Rosberg elé került a második edzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton Rosberg elé került a második edzésen

HIRDETÉS

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén. A brit mögött csapattársa, Nico Rosberg, valamint Sebastian Vettel zárt a 2. és 3. helyen.


A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén. A brit mögött csapattársa, Nico Rosberg, valamint Sebastian Vettel zárt a 2. és 3. helyen.

Az már a délelőtti nyitóedzésen látszott, ezen a hétvégén is nehéz lesz legyőzni a Mercedes csapatát, a monzai versenypálya ugyanis különösen kedvez a német istálló bivalyerős V6-os erőforrásainak.

A monzai második gyakorláson mindazonáltal a Ferrari közelebb tudott kerülni a Mercedeshez, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött ugyanis az olasz istálló autói végeztek a harmadik és negyedik helyeken. Sebastian Vettel kevesebb mint fél másodperccel volt lassabb az élen végző Hamiltonnál, míg Kimi Räikkönen további 2 tizedmásodperccel.

1

Hiába a Renault gyengébb motorja, kiválóan szerepeltek a Red Bullok is, az osztrák istálló párosa követte ugyanis a sormintát az ötödik és hatodik helyeken, Max Verstappen – Daniel Ricciardo sorrendben.

A hetedik helyen Fernando Alonso végzett a McLarennel, az ő edzése azonban nem volt problémamentes, ugyanis a gyakorlás második felében autója – feltehetően kuplunghiba miatt – megállt a bokszkijáratnál.

2

A wokingi gárdánál mindazonáltal gyorsan orvosolták a problémát, néhány percnyi kényszerpihenő után a spanyol újra pályára gurulhatott.

Alonso mögött Valtteri Bottas végzett a nyolcadik helyen, és kiválóan szerepelt Romain Grosjean is a Haas autójával. A francia kilencedik lett, megelőzve a top 10-be szintén bekerülő Jenson Buttont.

Hirdetés

Felipe Massa – aki az idei szezon végén befejezi F1-es pályafutását – a tizenegyedik legjobb idővel abszolválta a tréninget, megelőzve a két Force Indiát. Massának egyébként a fékszenzorral akadtak gondjai a második tréningen, 5 perccel a leintés előtt azonban újra pályára gurulhatott.

3

Nem remekeltek a Sauber és a Toro Rosso versenyzői sem, hiszen ők is a középmezőny végén zártak, és a Renault-nál sem lehetnek túl elégedettek, miután Kevin Magnussen tizenkilencedik, Jolyon Palmer pedig utolsó lett.

A Manor viszont optimistán várhatja a folytatást, hiszen a Mercedes-motoros autóval Pascal Wehrlein tizenhatodik, Esteban Ocon tizennyolcadik lett – igaz, utóbbi versenyző alatt az edzés felénél megállt a versenygép.

A hétvége programja szombaton 11 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!