Hamilton: Rosberg elismerte, szándékosan tette - F1VILÁG.HU

Hamilton: Rosberg elismerte, szándékosan tette

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, Nico Rosberg a vasárnapi Belga Nagydíjat követő csapatértekezleten gyakorlatilag bevallotta, szándékosan ütközött neki a mai futam második körében.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, Nico Rosberg a vasárnapi Belga Nagydíjat követő csapatértekezleten gyakorlatilag bevallotta, szándékosan ütközött neki a mai futam második körében.

A két pilóta az első helyért vívott nagy csatát a futam elején, Rosberg a Les Combes nevű kanyarban próbálta kívülről megelőzni márkatársát, a próbálkozásnak azonban baleset lett a vége, Hamilton pedig defektet kapott, és végül nem ért célba a versenyen.

Rosberg mindazonáltal másodikként célba ért, így tovább növelte előnyét az angollal szemben az összetettben.

Az esetet követően a Mercedes vezérkara leült a pilótákkal, ahol megvitatták a történteket. Hamilton ezt követően nyilatkozott úgy, Rosberg gyakorlatilag bevallotta, szándékosan tette, amit tett.

„Épp most volt egy meetingünk a történtekről, ő pedig lényegében azt mondta, hogy szándékosan tette” – mondta Hamilton.

„Azt mondta, elkerülhette volna a dolgot. Úgy fogalmazott, hogy bizonyítani akart. Gyakorlatilag kijelentette, hogy azért csinálta, hogy megmutassa!”

„És nem kell pusztán az én véleményemre támaszkodni, meg lehet kérdezni erről Totót [Wolff] és Paddy-t [Lowe] is, akik szintén nem örülnek annak, amit csinált.”

A brit kijelentette, nincs kétsége afelől, hogy ő semmit nem tehet a történtekről, hiszen ő volt az ideális íven, ráadásul elöl.

„Meg lehet kérdezni Fernandót [Alonsót], vagy bármely más versenyzőt: ha egy autó legalább fél autónyira elöl van, ráadásul belül, akkor tiéd az ív. Egyszerűen nem feladatod, hogy extranagy helyet hagyj. És nem egy olyan kanyar volt, ahol fal van, vagy ilyesmi.”

Hirdetés

„Nézzék csak meg Sebastiant [Vettel]! Ő valójában előrébb volt az első körben, és tudta, hogy nem fog jól kijönni a dologból. Egyszerűen értelmes dolgot csinált.”

Bár az egész szezon során azt találgatták, a Mercedes versenyzői vajon mikor ütköznek össze, Hamilton elárulta, ez egyáltalán nem volt benne a pakliban.

„Ami azt illeti, jók voltunk a kerék a kerék elleni csatákban. Azt hiszem, hallottam valakitől, hogy elkerülhetetlen az, hogy összeütközzünk, de nem érzem úgy, hogy a mai napon látottak elkerülhetetlenek lettek volna.”

„Én a belső ívet választottam, megvolt már a kanyar. Nagyon mélyet fékeztünk, hiszen, ha előbb fékezek, elindult volna befelé, ami azt jelentette volna, hogy teljesen mellém kerül. Mélyet fékeztünk, de ugyanúgy vettem a kanyart, az ideális ívről. És aztán a holtterembe került. De persze tudtam, hogy ott van.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, meglepte, hogy a versenybírók nem vizsgálták az incidenst.

„Azt hittem, lesz legalább egy vizsgálat, vagy valami. Főleg a csapat miatt vagyok csalódott – de persze magam miatt is, hiszen pontokat veszítettem, és emiatt sokkal nehezebb dolgom lesz a bajnokság során.”

„Ledöbbentem, amikor hallgattam őt az értekezleten. Tőle kell megkérdezni, mit is akart elérni, mert egyszerűen bejött és azt mondta, az egész az én hibám volt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!