Hamilton: Rosberg meg sem próbált nyerni

A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton szerint csapattársa, Nico Rosberg meg sem próbálta megnyerni a vasárnapi Kínai Nagydíjat.


A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton szerint csapattársa, Nico Rosberg meg sem próbálta megnyerni a vasárnapi Kínai Nagydíjat.

Rosberg a futam után élesen bírálta az angolt, amiért az elmondása szerint olyan lassan ment a verseny bizonyos szakaszaiban, hogy a mögötte érkező Sebastian Vettel többször támadópozícióba került.

Bár a versenyzők és a csapat állítólag a leintést követően alaposan átbeszélték, egyúttal maguk mögött hagyták a történteket, Lewis Hamilton a minap ismét nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

„Nico nem próbálkozott. Azt mondták, talán csak elégedett volt a második hellyel – én pedig erre azt válaszoltam, hogy ez a különbség köztünk, mert én mindig nyerni akarok” – mondta a brit.

„Én minden tőlem telhetőt megtettem volna azért, hogy előzzek, vagy legalább nyomjam három körig, ha lehet.”

Bár Rosberg úgy nyilatkozott, a verseny végén akart támadni, erre végül nem tudott sort keríteni. Emlékezetes viszont, hogy Hamilton a tavalyi Olasz Nagydíjon csapata tanácsának ellentmondva keményen támadta német csapattársát, mígnem az hibázott, és elveszítette a győzelmet.

„Versenyzés. Erről szól az egész. Ha én második vagy harmadik lettem volna, mindent megtettem volna azért, hogy előrébb jussak. Nem ücsörögtem volna két másodperces hátrányban, hogy eljussak az etapom végéig.”

„Nyilvánvalóan az ember szeretne végigmenni, de ha én azt gondoltam volna, hogy jobb a tempóm, akkor megpróbáltam volna előzni, hiszen az a legjobb az egészben.”

Hamilton a The Guardian című lapnak nyilatkozva még hozzátette, nem könnyű manapság az F1-es versenyzés, ő azonban kemény csatákat akar, nem pedig gumispórolást.

„Nem volt elég gyors. Ilyen az F1. Úgy nőttem fel, hogy ezt a sportágat néztem. Az emberek előzésekre vágynak. Csatákra. Most pedig abban a sportban versenyzem, amellyel kapcsolatban nem akarjuk azt, hogy túlságosan is kontrollált legyen. Nem akarunk visszavenni azért, hogy spóroljunk a gumikkal.”

„Azt akarom, hogy ott legyenek a s*ggemben, ha megvan a tempójuk, hogy nyomás alatt tartsanak. Ha pedig nem tudok megvédeni a pozíciómat, akkor elbukok. Mint Bahreinben – nem voltam elég gyors, de mindent megtettem, hogy elöl maradjak. És az volt életem versenye.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!