Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Rosberg Monacóban sem játszott tisztán

A 2014-es év világbajnoka, Lewis Hamilton továbbra is azt vallja, Nico Rosberg a Monacói Nagydíj időmérő edzésén egy magasabb szintre emelte kettejük rivalizálását.


A 2014-es év világbajnoka, Lewis Hamilton továbbra is azt vallja, Nico Rosberg a Monacói Nagydíj időmérő edzésén egy magasabb szintre emelte kettejük rivalizálását.

A német versenyző a monte-carlói kvalifikáción nagy csatát vívott az elsőségért csapattársával, a Mirabeau nevű kanyarban azonban elfékezte magát, emiatt pedig sárga zászlókat lengetettek a pályabírók.

Emiatt Hamilton nem tudott jó mért kört futni, így nem volt esélye a rajtelsőség megszerzésére.

„Bahreinben Nico csinált valamit, Barcelonában én, aztán Monacóban Nico egy következő szintre emelte a dolgokat, ami egyértelműen megnehezítette az életünket, az életemet” – mondta Hamilton a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Én pedig csak próbáltam higgadt maradni, az ember próbálja pozitív dolgokká változtatni a negatívumokat. Monacóban 7 pontot veszítettem azon a versenyen, de eltökélt voltam, vissza akartam szerezni.”

Bahreinben és Barcelonában a Mercedes versenyzői olyan motorvezérléssel kapcsolatos beállításokat alkalmaztak, melyeket csapatuk nem engedélyezett számukra. Ezekre utalt Hamilton is.

„A szezon előtt megbeszéltük, mik azok a kapcsolók, amiket használhatunk, és mik azok, amiket nem. Bahreinben néhány alkalommal a garázs másik oldala használt néhány tiltott kapcsolót, hogy könnyebben előzzenek. Nyilván nem sok figyelmet kapott az ügy, noha meg is változtathatta volna a verseny végeredményét.”

„Aztán megérkeztünk Barcelonába, ahol ugyanez megtörtént, csak az én oldalamon – viszont akkor csináltuk, amikor nem is voltunk igazán versenyben, a mérnökök pedig kiszámoltak mindent és azt mondták, semmin sem változtatott volna. Ettől persze még nem szabadott volna használnunk.”

„Szóval elég hangsúlyosan megmondták nekünk, versenyzőknek, hogy ’amíg nem mondjuk, hogy milyen motorbeállításokat használhattok, nem változtathattok’. Innentől kezdve egyikünk sem nyúlt egyetlen kapcsolóhoz sem a csapat engedélye nélkül.”

„Ez afféle tanulási folyamat volt, amin Nico és én keresztülmentünk. Nekem egy kicsit keményebb volt, de az egész életem ilyen volt. Szóval elfogadtam, próbáltam megbirkózni vele, és azt gondolom, csapatként erősebben keveredtünk ki ebből a szituációból.”

A Hamilton és Rosberg közötti feszültség a Belga Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor a két versenyző a futam második körében összeütközött.

„A véleményem nem változott azóta sem, ugyanaz történt, mint Monacóban” – magyarázta Hamilton.

„Tudom, mi a véleményem ezekről, nem változott az álláspontom. De igazából lényegtelen a dolog, hiszen világbajnok vagyok már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!