Friss hírek

Hamilton: Rosberg nem is igazi német

Nico Rosberg nem is igazi német – nemes egyszerűséggel így nyilatkozott a minap a Mercedes Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Nico Rosberg nem is igazi német – nemes egyszerűséggel így nyilatkozott a minap a Mercedes Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja nyerni tudott múlt hétvégén, hazai versenyén, a Brit Nagydíjon, noha sokáig úgy tűnt, ismét Nico Rosberg lehet az, aki felállhat a dobogó legfelső fokára.

A német versenyzőt azonban műszaki probléma hátráltatta, így az élről volt kénytelen kiállni, a győzelmet így csapattársa, Hamilton zsebelte be, aki így 4 pontra megközelítette Rosberget a bajnoki összetettben.

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Németországba látogat, Rosberg pedig hazai közönsége előtt természetesen szeretne visszavágni.

A Mercedes versenyzője Németország délnyugati részén született Wiesbadenben német anyától, édesapja pedig a korábbi finn Forma-1-es világbajnok Keke Rosberg.

A család Monacóba költözött, amikor Nico mindössze négy esztendős volt, Lewis Hamilton szerint pedig ezen okokból kifolyólag csapattársa nem is igazán vallhatja magát németnek.

„Hogy őszinte legyek, Nico soha nem élt Németországban, szóval nem is igazi német” – nyilatkozta a brit pilóta a The Guardian című lapnak.

„Emlékszem, amikor annak idején együtt gokartoztunk, soha nem állt német zászló mellé – soha. Mindig felálltunk a rajtvonalra, és minden versenyzőnek egy grid girl mellett kellett állnia. A lányok tartották a zászlókat, egy magyar versenyző esetében például a magyar zászlót, de Nico mindig a monacói mellett állt.”

„Soha nem állt a német zászló mellé. Ő egy német-finn-monacói, vagy ilyesmi. Szóval jó volna nyerni Németországban.”

Még a Monacói Nagydíjat megelőzően Hamilton szintén „megkóstolta” Rosberget: az angol akkor azt mondta, neki sokkal többet kellett küzdenie a sikerekért, mint márkatársának, az ugyanis gazdag családból származik.

„Én egy nem túl jó helyről, Stevenage-ből jöttem, apám apartmanjának a kanapéján éltem, Nico pedig Monacóban nőtt fel jachtok, hotelek és hajók között, és ezen dolgok miatt teljesen másképp vagyunk kiéhezve a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek