Hamilton rosszabb időmérőre számított - F1VILÁG.HU

Hamilton rosszabb időmérőre számított

HIRDETÉS
Átlagosan teljesített a Mercedes autója a Bahreini Nagydíj szombati időmérőjén Lewis Hamilton szerint, bár annak örül, hogy a pénteki edzésekhez képest sikerült előrelépéseket tenniük.
2023 Bahrain Grand Prix, Friday- Sebastian Kawka Lewis Hamilton

A brit versenyző a 7. helyről rajtolhat majd a szezon első versenyén, közvetlenül csapattársa, George Russell mögül. A Mercedes ugyan a pénteki szabadedzések után jelentősen javítani tudott autójának egyensúlyán, a W14-es azonban Hamilton szerint mégsem volt az igazi a villanyfénynél megtartott kvalifikáción.

„Nyitottan álltam hozzá az időmérőhöz” – mondta Hamilton a Sky Sports F1 televíziónak a kvalifikációval kapcsolatos várakozásairól. „Sokat dolgoztunk este a mérnökökkel, és nagyszerű munkát végeztünk, sikerült is előrébb lépnünk.”

„Az autó sokkal jobban életre kelt ma délelőtt, és hirtelen más helyzetben voltunk. De, amikor megérkeztünk az időmérőre, már nem kelt ennyire életre. Tavaly is hat tized körüli volt a hátárnyunk, de ott volt a pattogás, meg az efféle dolgok, szóval nem lehetetlen dolog.”

„Azt gondoltam, ennél rosszabbak leszünk, szóval ez pozitívum. Azt hittem, küszködni fogunk a Q3-ba jutással, de nem így volt, ott voltunk, és harcolni tudtunk.”

Hamilton hozzátette, a W14-es kódjelű versenyautó még mindig nem működik jól, tegnaphoz képest pedig azért javultak, mert jobb lett az autó egyensúlya.

„Határozottan jobb, de még hiányzik az általános leszorítóerő. Főleg az az autó hátulján, ezért nem tudunk olyan hamar a gázra lépni, mint a Red Bullok és a Ferrarik egy körön, ezért küszködünk a gumik degradációjával. Ugyanaz a helyzet, mint a korábban években. A tavalyi év előtt jobb volt az autó hátulja. Olyasvalami ez, amin tudunk még dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!