Friss hírek

Hamilton: Rosszkor jön a nyári szünet az F1-ben

Lewis Hamilton attól tart, hogy a közelgő nyári szünet miatt csapata nem fog tudni közelebb kerülni riválisaihoz, ugyanis a kötelező kéthetes gyárleállás miatt nem lesz lehetősége fejleszteni autóját.


Lewis Hamilton attól tart, hogy a közelgő nyári szünet miatt csapata nem fog tudni közelebb kerülni riválisaihoz, ugyanis a kötelező kéthetes gyárleállás miatt nem lesz lehetősége fejleszteni autóját.

A vasárnapi Magyar Nagydíj után négyhetes pihenőre vonulnak a csapatok és a versenyzők, és legközelebb az augusztus végi Belga Nagydíjon térnek vissza. Közben perig két hétre – költségtakarékosság miatt – bezárják a gyárakat.

Mindez pedig azt is jelenti, hogy a következő versenyig csak minimálisan tudják fejleszteni versenygépeiket a csapatok, így a különbségek úgymond befagynak.

„Ez mindenképpen aggodalomra ad okot, de igazából nem tudunk vele mit kezdeni, szóval most arra kell fókuszálnom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem azzal, amink van” – mondta Hamilton, aki korábban már elhintette, hogy meglátása szerint a McLaren visszacsúszott a Red Bull és a Ferrari mögé a harmadik helyre.

„Mindennel leállunk, és ez az összes csapatra igaz. A Red Bull Racing és a Ferrari kiváló helyzetben van, hiszen egy fantasztikus autójuk van. Mikor visszatérünk, ugyanolyan jó versenygépük lesz, miközben mi azt szeretnénk, ha fejleszteni tudnánk a miénken.”

Bár jelenleg vezeti a bajnokságot, előnye egy szempillantás alatt eltűnhet, hiszen csapata az elmúlt versenyeken képtelen volt felvenni a tempót ellenfeleivel, és egyre nagyobb a lemaradása a már említett két alakulattal szemben.

Hamilton mindezek ellenére magabiztosan várja a szezon hátralévő részét, és továbbra is úgy érzi, hogy minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére.

„Nem érzem úgy, hogy a bajnoki cím egyre távolabb kerülne tőlünk” – mondta a brit pilóta.

„Ha továbbra is így folytatjuk az idényt, és a lemaradásunk egy másodperc körüli marad, akkor egyértelmű, hogy nagyon nehéz lesz megnyerni a vb-címet.”

„Azonban ahogy azt Martin (Whitmarsh, csapatfőnök) is világosan kijelentette, valamit tenni kell az első szárnyak ügyével. Szóval vagy nekünk, vagy másnak kell megváltoztatnia a hozzáállását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!