Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Russell érkezése jót tesz az egész csapatnak

Jól felkészült a Mercedes Forma-1-es csapata George Russell érkezésére, Lewis Hamilton szerint a német istállón belül jól fog majd működni a dinamika 2022-ben is. A címvédő szerint Russell érkezése jót tesz a csapatnak.

Russell Valtteri Bottas helyét veszi át a csapatnál jövőre, és bár sokak szerint feszült légkör alakulhat majd ki a német istállónál, Hamilton szerint jól kijönnek majd egymással, és képesek lesznek arra, hogy előre vigyék a csapatot.

„Szerintem a történelem azt mutatja, hogy igen, és azt is, hogy nem. Minden csapatnál más, és végső soron azon múlik, hogyan kezelik” – mondta a címvédő, amikor arról kérdezték, hogy két dudás megfér-e egy csárdában.

„De ez egy elég furcsa sport, hiszen miközben csapatsportról beszélünk, egyéni sport is. Szóval két világbajnoki címért kell harcolni. Az ember természetesen szeretne elöl lenni, ugyanakkor viszont tenned kell a dolgod azért, hogy a csapat elöl legyen. Szóval nehéz navigálni.”

„De szeretném azt hinni, hogy tapasztaltak vagyunk és tanultunk ebből, ezért fel leszünk készülve a folytatásra.”

Bár Hamilton sajnálja, hogy Bottas távozik, úgy gondolja, Russell érkezése felfrissülést hoz a Mercedeshez.

„Nyilván ő a fiatalabb generáció tagja, és szerintem egy fiatal versenyző feljebb jutása nagyszerű a sport számára – ez a sport jövője. A vérfrissítés is nagyszerű lesz a csapatnak, hiszen nyilván már én vagyok az öreg itt. Energiával fogja feltölteni az érkezése a teljes csapatot, hiszen tudják, hogy egy új fiatal érkezik, aki rettentően éhes, hajtja a vágy, és előre fogja vinni a csapatot.”

A hétszeres világbajnok abban sem kételkedik, hogy Russell legyőzése nagy kihívás lesz jövőre.

„Láttam George-ot az F3-ban és az F2-ben. Nyilván sok versenyét figyeltem, azokat a manővereket, amiket csinált. Nem kétséges, hogy hihetetlenül tehetséges, de még nem néztem meg részleteiben, hogy miben is vannak gyengeségei. Ez nem olyasvalami, amire az ember energiát fordít. Egyszerűen csak tudom, hogy egyre erősebb lesz, már a következő versenyeken is. Jövőre pedig fel fogja tüzelni a dolgokat, ez biztos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!