Hamilton: Russell nélkülem is sikerre viheti a Mercedest - F1VILÁG.HU

Hamilton: Russell nélkülem is sikerre viheti a Mercedest

HIRDETÉS
Lewis Hamilton igazi vezéregyéniségként írta le csapattársát, a Forma-1-ben versenyző George Russellt. Szerinte a fiatal honfitársa azt követően is sikeres lehet a Mercedesnél, miután ő maga már visszavonult.
Lewis Hamilton, George Russell, Mercedes, seat fit

Szuperlatívuszokban beszélt saját Forma-1-es csapattársáról Lewis Hamilton. A Mercedes hétszeres világbajnoka idén kapta maga mellé a 24 éves George Russellt, Toto Wolff feltörekvő protezsáltját, aki nem titkoltan azzal a céllal érkezett a csapathoz, hogy rövidesen világbajnokká váljon. Egy ilyen dinamika könnyedén elmérgesedhet a Forma-1-ben, de Hamilton egyáltalán nem találja nehéznek kettejük viszonyát.

„Nem mondanám, hogy nehéz. Kellemes élmény, hihetetlenül jól együtt tudunk működni” – jellemezte a kettejük közötti összhangot. „George nagyon pozitív, jó hatást gyakorol a környezetére. Igazi élmény a vele zajló munka, emellett nagyszerű a fejlődését látni. Nagyszerű munkát végez, sok pontot szerez a csapatnak, és még sokat fog fejlődni.”

„Határozottan látom benne a világbajnoki potenciált, amihez egyébként a megfelelő helyen tartózkodik. Ezt tényleg így gondolom… Minden képessége megvan ahhoz, hogy a jövőben sikerre vezesse a csapatot úgy is, hogy én nem vagyok itt. Szerintem jó választás volt a csapat részéről. Bízom benne, hogy én is szerepet tudok vállalni a fejlődésében.”

Russell pontosan tisztában van vele, mennyi munka vár rá azelőtt, hogy akár csak Hamilton sikereinek a közelébe érhessen. Egyelőre még az első futamgyőzelme is várat magára.

„Olyan ez, mint a hegymászás. Az ember azt hiszi, hogy közel a cél, de aztán felnéz és látja, hogy van egy távolabbi hegycsúcs. Ahogy mászik, úgy fedez fel újabb és újabb csúcsokat. Én valahogy így tekintek erre a folyamatra. Világbajnok akarok lenni, de egy szerződéskötés erre nem garancia” – fogalmazott Russell még az új szerződése bejelentése kapcsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!