IMOLAGP
Next
Prev

Hamilton sajnálja az első kanyarban történteket

Lewis Hamilton bevallotta, hogy butaságot csinált a rajt utáni pillanatokban, mikor túlságosan agresszíven próbálta meg visszavenni vezető pozícióját az első kanyarban, amiért a stewardok egy áthajtásos büntetéssel “jutalmazták”.

Lewis Hamilton bevallotta, hogy butaságot csinált a rajt utáni pillanatokban, mikor túlságosan agresszíven próbálta meg visszavenni vezető pozícióját az első kanyarban, amiért a stewardok egy áthajtásos büntetéssel “jutalmazták”.

A bajnokság éllovasa hibázott az első kanyarban, mikor teljesen feleslegesen kockáztatva próbálta meg visszavenni a rajtnál elvesztett első helyét Raikkönentől, akit kivezetett az aszfaltozott bukótérbe, ami miatt büntetést kapott.

A McLaren brit pilótája azonban nem emiatt csúszott le a pontszerző helyekről, hanem azért, ami a második körben történt, mikor Felipe Massa kilökte, és ezzel a mezőny végére került.

Hamilton végül a 12. pozícióban futott célba, míg legnagyobb riválisa, Massa – aki szintén egy áthajtásos büntetést kapott – az egy pontot érő nyolcadik helyen landolt, mellyel hat pontra csökkentette lemaradását ellenfelével szemben két futammal a szezon vége előtt.

A McLaren brit pilótája már bánja, hogy nem volt óvatosabb az első kanyarban, ami teljesen tönkretette a versenyét Fujiban.

“Utólag már könnyű okosnak lenni, hiszen visszatekintve a dolgokra azt mondod, bárcsak másképpen csináltad volna. Hibáztam, és megfizettem érte” – mondta Hamilton a brit ITV-nek. “Néha azonban történnek ilyen dolgok, de az a legfontosabb, hogy ne csüggedj el, és a továbbiakban is keményen hajts.”

Bár bevallotta, hogy nem volt fair Raikkönennel szemben az első kanyarban, Hamilton csalódott volt amiatt, hogy Massa – egy sokkal komolyabb eset miatt – ugyanazt a büntetést kapta, mint ő.

“Ugyanazt a büntetést kaptuk, de én senkit nem löktem ki, ahogy azt ő tette” – magyarázta Lewis, aki annak azért örült, hogy Massa nem tudott jelentősen faragni hátrányából Japánban.

Hamilton továbbá azt is elmondta, hogy a történtek ellenére sem változtat hozzáállásán a szezon hátralévő versenyein, és Sanghajban, illetve Interlagosban is ugyanolyan keményen fog harcolni, mint ahogy azt tette Fujiban.

“Nem hiszem, hogy ez bármin is változtatna” – mondta. “Egy pontot veszítettem a mai napon, ami nem túl sok, és már a következő heti versenyre kell koncentrálnunk. Versenyképesek vagyunk, és minden esélyünk megvan arra, hogy megnyerjük az utolsó két futamot. Nem azt mondom, hogy mindenáron, de a győzelemre hajtunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!