Hamilton sajnálja, hogy az időmérőn nem volt ilyen jó az autója - F1VILÁG.HU

Hamilton sajnálja, hogy az időmérőn nem volt ilyen jó az autója

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, ha ugyanolyan jól érezte volna magát autójában a szombati időmérőn, mint ma, akár a győzelemre is esélye lett volna.

A brit versenyző csak az 5. helyről vágott neki a futamnak, a verseny ráadásul nem indult jól számára, egy kanyarlevágást követően ugyanis két pozíciót is vissza kellett adnia. A Mercedes versenyzője aztán egy bevállalós stratégiával próbálkozott, ennek köszönhetően pedig a hajrában Hamilton és csapattársa, Russell a győzelemért harcolhatott.

Hamilton végül a 3. helyen ért célba, miután csapattársa az utolsó körben kiesett előle.

„Bevállalósak voltunk ezen a hétvégén, és egy merész stratégiával próbálkoztunk. Úgy éreztem, ez a futam egy kétkiállásos futam volt, a csapat pedig lenyűgöző munkát végzett” – mondta a hétszeres világbajnok. „Kár, hogy az első kanyarban történtek miatt vissza kellett adnom két pozíciót az elején, de leszegett fejjel nyomtam tovább.”

„Összességében nem éreztem teljesen kényelmesen magam az autóban ezen a hétvégén, ma viszont jobb volt a helyzet. Ha ugyanilyen érzéseim lettek volna szombaton is, szerintem az első sorért harcolhattam volna. Az pedig megváltoztatta volna a versenyemet. De azért örülük a dobogónak.”

„Rendkívül balszerencsés volt az, ami George-dzsal történt. Nagyon keményen nyomtuk, hogy felzárkózzunk az előttünk állókra, az abroncsaink pedig nagyon forróak voltak. Fenomenálisan ment egész hétvégén, és tudom, hogy vissza fog vágni. Most már Japánra fókuszálunk, meglátjuk, mire megyünk ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!