Hamilton: Schumacher legendája, ikonja és úttörője a Forma-1-nek! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Schumacher legendája, ikonja és úttörője a Forma-1-nek!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton álmodni sem mert arról, hogy egy napon olyan eredményeket érhet el a Forma-1-ben, mint Michael Schumacher. A brit versenyző nemrég újabb rekordot állított be, és óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy egy lapon említik a legendás német versenyzővel.
2020 Eifel Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes Michael Schumacher's helmet

Hamilton a vasárnapi Eifel Nagydíjon 91. elsőségét szerezte, ezzel a futamgyőzelmek számát tekintve is beérte a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjét, a hétszeres világbajnok Michael Schumachert.

A nürburgringi verseny után Hamilton részletesen beszélt érzéseiről, és méltatta Schumachert. A brit azt mondja, pontosan tudja, a német pilótának mennyire nehéz dolga volt pályafutása során, és abszolút úttörőnek számított számos területen.

„Nem tudom, más versenyzők hogy vannak ezzel, de nekem időbe telik, mire kielemzem ezeket a győzelmeket, és leülepednek bennem – hogy felismerjem, mit is jelentenek” – mondta a címvédő.

„De mint sokan közülünk, én is úgy nőttem fel, hogy azt figyeltem, ahogy Michael megnyeri azt a sok-sok versenyt, és eszembe sem jutott, hogy beérjem őt. Azt gondolom, a Forma-1-be való megérkezés volt az első lépés ebben az álomban, és nyilván beérni Ayrtont.”

„De Michael annyira messze volt… A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy eljutok idáig, és nagyon megtisztelve érzem magam, és hálás vagyok azért a lehetőségért, amit 13 évesen kaptam a Mercedestől. Büszke vagyok, hogy továbbra is őket képviselhetem. Remélhetőleg van még néhány rekord, amit megdönthetünk, és amit felállíthatunk. Remélhetőleg tudják, hogy jó beruházás voltam!”

„Természetesen mindenki tudja, hogy Michael egy legendája és ikonja a sportnak. Azt gondolom, számos területen igazi úttörő volt, de a határok feszegetésében fizikai oldalról különösen – ő volt a legfittebb versenyző akkoriban, és amit elért mindkét csapattal – különösen a Ferrarival – az kiemelkedő.”

„Úgy vélem, az emberek nehezen tudják csak megérteni, mennyire nehéz volt számára megszerezni ezt a 91 győzelmet, hétről hétre, évről évre teljesíteni, és fizikailag formában maradni. Én most ezt jobban értem, mint valaha.”

„Csak annyit mondhatok, hogy nem lesz könnyebb. Az első győzelemtől a 91. győzelemig hosszú és kemény menet. Nagyszerű versenyzők vesznek körbe, akikkel élvezem a versenyzést. És remélem, hogy még szorosabb lesz a továbbiakban.”

Hamilton hozzátette, természetesen továbbra is vannak céljai a Forma-1-ben, de nagyon hálás mindazért, amit eddig elért a sportban.

Hirdetés

„Azt gondolom, hálásnak kell lenned mindenért… Természetesen vannak céljaim, és folytatni is fogom, próbálom kideríteni, mi lehetséges még. Szerintem a legjobb csapat áll mögöttem, akik folyamatosan inspirálnak.”

„Mint itt mindenki más, én is imádom, amit csinálok. Imádom a kihívást. Nagyon nehéz dolgunk van, és azt gondolom, nem adják meg a kellő tiszteletet a versenyzőknek, akik az felteszik az életüket a felkészülésre, és ennyi munkát fektetnek ebbe az egészbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!