Friss hírek

Hamilton segíteni akar abban, hogy Russell világbajnok legyen

A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, szeretné látni azt, hogy jövőbeli csapattársa, George Russell világbajnoki címig jut majd a német istállóval.

Hamilton jelenlegi szerződése 2023 végéig szól a Mercedesnél, jövőre pedig új csapattársat kap majd George Russell személyében, Valtteri Bottas ugyanis az Alfa Romeónál folytatja pályafutását.

Russell korábban minden idők legnagyszerűbb versenyzőjének nevezte Hamiltont, a brit tehát nagyon tiszteli honfitársát, a hétszeres világbajnok azonban pontosan tudja, Russell bizonyítani akar majd a Mercedesnél.

„Látható, hogy George nagyon tisztelettudó” – idézi a hétszeres bajnok szavait a BBC. „Ő egy rendkívül tehetséges fiatalember, és azt gondolom, már most óriási tisztelet van benne, remek az egyensúly jelenleg.”

„Viszont gyors akar majd lenni, rögtön győzni akar, és meg akarja csinálni azokat a dolgokat, amiket akkor csinálsz, ha egy új szerepkörbe kerülsz. Emlékszem 2007-re, amikor összekerültem [Fernando] Alonsóval. Természetesen le akartam győzni őt már az első versenyen, és arra számítok, hogy George is ezzel a mentalitással érkezik – máskülönben nem is lenne győztes.”

Hamilton elismerte, ő már pályafutása utolsó szakaszában jár, ezért szeretne „pozitív hatást” gyakorolni Russell fejlődésére.

„Tényleg szeretném látni, hogy sikeres lesz. El fog jönni egy pont, amikor én már nem folytatom ebben a sportban. Ő pedig a csapattársam lesz, ő lesz a következő brit, akit szeretnék világbajnokként látni.”

„Miközben versengeni fogunk egymással, és győzni akarok a pályán, nagyon remélem, hogy pozitív hatással lehetek arra, ahogy megveti a lábát a csapatnál.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy pontosan miben is szeretne pozitív hatást gyakorolni Russellre, a címvédő így felelt: „Akár arra, hogy mennyi időt szán a mérnöki munkákra, vagy hogy miképp gyűjti össze az adatokat, de akár arra is, hogy hogyan vezet a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton segíteni akar abban, hogy Russell világbajnok legyen
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!