Friss hírek

Hamilton: Semmin sem változtatott az időmérős motormódok betiltása

A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton szerint nem sokat változtatott az erőviszonyokon az, hogy az Olasz Nagydíjtól kezdve nem lehet „party-motormódokat” használni az időmérő edzéseken.

A monzai versenyhétvége előtt kiadott technikai direktíva lényegében előírja a Forma-1 csapatainak, hogy az időmérő edzéseken és a versenyeken ugyanazokat a motormódokat használják.

Mindez pedig kizárja az időmérős „party-üzemmódok” használatának lehetőségét, mely területen a Mercedes dominált az elmúlt években.

A szigorítás óta jó néhány verseny eltelt már, a Mercedes időmérős formája azonban továbbra is töretlen: Portimaóban Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget csapattársa, Valtteri Bottas előtt.

Hamilton újságírói kérdésre az időmérő után azt mondta, szerinte nem sok mindenen változtatott a szigorítás.

„Nem hiszem, amennyire én tudom” – mondta a brit, amikor arról kérdezték, közelebb került-e hozzájuk a Red Bull azóta, hogy betiltották az időmérős motormódok használatát.

„Nem változtatott semmin ebből a szempontból, de az időmérőre volt egy jó fejlesztési csomagjuk a legutóbbi hétvégén, vagy az azt megelőzőn, és egyre közelebb kerülnek hozzánk a hétvége előrehaladtával.”

„Mi már jó ideje nem fejlesztettünk, nem hoztunk újításokat az autóra. De igen, remélhetőleg folytatódik ez a trend, és a versenyek előrehaladtával egyre szorosabb lesz, és szorosabb versenyeket futhatunk. A legutóbbi futamon is sokkal közelebb voltak, keményen kellett nyomnom, hogy Max ne kerüljön DRS-távolságon belülre. Jó futamaink lehetnek!”

Amikor Verstappent kérdezték arról, hogy a szigorítás óta sikerült közelebb kerülniük-e a Mercedeshez az időmérőkön, a holland így felelt: „Ez csak akkor derülne ki, ha autót cserélnénk egyszer – mindkét versenyző beülne a másikéba, és aztán összehasonlíthatnánk. Nem tudom.”

„Őszintén szólva kétlem, hogy sok minden változott a szabályváltozás óta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!