Hamilton: Semmit nem tanultam Rosberg adataiból - F1VILÁG.HU

Hamilton: Semmit nem tanultam Rosberg adataiból

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elismerte, nem sokat tudott tanulni Nico Rosberg adataiból a Brit Nagydíj pénteki második szabadedzése során, miután az ő autója megállt a pályán a délutáni tréningen.


Lewis Hamilton elismerte, nem sokat tudott tanulni Nico Rosberg adataiból a Brit Nagydíj pénteki második szabadedzése során, miután az ő autója megállt a pályán a délutáni tréningen.

Hamilton Mercedese egy motorhiba miatt parkolt le a pályán fél órával a második szabadedzés leintése előtt, ami azt jelentette, hogy a német istálló a hosszú etapok tekintetében csupán Nico Rosbergre tudott támaszkodni.

A 2008-as év legjobbja a nyitónap végén újságíróknak nyilatkozva elárulta, olyannyira különbözik kettejük vezetési stílusa, hogy nem sok hasznot tudott húzni a Rosberg által gyűjtött adatokból.

„A hosszú etapokon gyűjtött adatok nem igazán segítettek engem, mert máshogy vezetünk” – fogalmazott Hamilton.

„Abban a tekintetben tehát nem hasznos a dolog, hogy megértsem, meddig tartanak ki a gumik, és hogy inkább alulkormányzottságra, vagy túlkormányzottságra van-e szüksége az autónak, illetve, hogy miképp kell állítani a fékerőelosztáson, és melyik kanyarban kell elemelni a lábam a gázról.”

„Ezek miatt az eltérések miatt szükség van a gyakorlásra. Szóval elég nehéz a helyzet, de rendben leszünk. Nem tudom, miért történik annyi minden az autómmal. Meg fogjuk oldani, de tényleg szükségem lett volna arra a hosszú etapra.”

„Most fogalmam sincs arról, milyen lesz majd az autó a versenyen.”

Bár Toto Wolff nemrég arra panaszkodott, némiképp csorbát szenvedett az átláthatóság a csapaton belüli rivalizálás miatt, Nico Rosberg nem tulajdonított komoly jelentőséget annak, hogy nem osztják meg egymással kisebb-nagyobb titkaikat.

„A csapatra is gondolnunk kell, hiszen eddig nagyon jól tudtunk együtt dolgozni” – mondta a német.

Hirdetés

„Nyilván elérkezik majd az a pont, amikor küzdenem kell ellene, és ekkor majd megpróbálok bizonyos előnyöket megtartani magamnak – mint ahogy ő maga is.”

„Mindig megpróbálunk előnybe kerülni a másikkal szemben, viszont a csapatot soha nem hátráltatjuk ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!