Hamilton: Semmit sem fejlődtünk a szezonnyitó óta - F1VILÁG.HU

Hamilton: Semmit sem fejlődtünk a szezonnyitó óta

HIRDETÉS
Semmiféle fejlődést nem ért el 2022-es versenyautójával a szezon első három versenyhétvégéjén a Mercedes – ezt nyilatkozta Ausztráliában a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki azt reméli, hamarosan sikerül megoldást találni a problémákra.
2022 Australian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A brit pilóta az 5. helyről rajtolhat majd a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ám ahogy Bahreinben és Szaúd-Arábiában, úgy Melbourne-ben sem tudtak beleszólni az élen zajló küzdelmekbe. A Mercedes a „delfinezés” jelensége miatt momentán képtelen optimálisan működtetni W13-as kódjelű versenyautóját, ez pedig alaposan rányomja a bélyegét a teljesítményre.

Bár a Mercedes melbourne-i tempója ígéretesebbnek tűnik, mint két héttel ezelőtt, Dzsiddában, Hamilton azt mondja, a javuló forma nem annak köszönhető, hogy sikerült előrelépéseket tenniük.

„Nem, nem. Semmiféle fejlődést nem értünk el. Nem tudom, mi következik most, de nagyon-nagyon reménykedem” – mondta a hétszeres világbajnok Melbourne-ben. „Tudom, hogy mindenki nagyon-nagyon keményen dolgozik, de három versenyhétvégénk volt már, és semmiféle fejlődést nem értünk el ezeken.”

„Szóval nagyon remélem, hogy a jövő hét folyamán annyi információnk lesz erről a versenyről, amennyi csak lehet, és bízom abban, hogy valahogy ki tudjuk deríteni, hogyan orvosolhatnánk valamit a következő versenyre.”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e amiatt, hogy nem sikerül előrébb jutniuk, a hétszeres világbajnok így felelt: „Időbe telik ez. Nincs semmi különösebben izgalmas dolog érkezőben jelenleg. Bárcsak optimista lehetnék, hogy például a következő futamra jön valami jobb. De momentán nem ez a helyzet.”

„Bizonyos helyeken nem tűnik olyan borzasztónak: egyszerűen csak nem olyan gyors, mint a többieké. Amivel nagyon elégedetlen vagyok, az a delfinezés. Ez a legrosszabb karakterisztika, amivel valaha találkoztam az autóban. És jelenleg nem tudunk megszabadulni tőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!