Friss hírek

Hamilton: Semmit sem tehettem Verstappen ellen

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, nem tehetett semmit a Brit Nagydíj szombati sprintkvalifikációján Max Verstappen ellen, aki már a futam rajtjánál elé tudott kerülni.

Miután a pénteki időmérőn Hamilton a leggyorsabb volt, az első helyről vághatott neki a szombaton megtartott sprintkvalifikációnak, ahol azonban csak a 2. helyen ért célba, miután Max Verstappen lerajtolta őt.

Hamilton így a vasárnapi versenyen is csak a holland mögül, a 2. kockából startolhat, ráadásul hátránya 33 pontra nőtt a tabellán Verstappennel szemben.

Arra a kérdésre, hogy pozitívumnak tekinthető-e az, hogy csupán 1 pontot veszített Verstappennel szemben, Hamilton azt felelte: „Minden pont számít, szóval ezt nem mondanám.”

„De örülök, hogy célba értem, vasárnap pedig ismét harcolni fogunk – de nagyon erősek a versenyen. Lépett el tőlem, semmit sem tehettem, hogy tartsam vele a lépést.”

„Szóval tényleg meg kell próbálnunk az élre kerülnünk valahogy. A Red Bull nagyszerű munkát végzett a motorjával, a rajtjaik idén nagyszerűek, mi pedig veszítettünk egy kis teljesítményt a rajtoknál. Szóval kicsit keményebben kell dolgoznunk, és javítanunk kell ezen, mert soha nem jó, ha pozíciót veszítünk.”

Ami a Forma-1 történetének első sprintkvalifikációját illeti, Hamilton azt mondja, „élvezetes” az új formátum.

„Nem tudom, milyen volt nézni rajongóként, de szerintem ez a hétvége eddig lenyűgöző. A pénteki nap is élvezetes volt az időmérővel – sokkal élvezetesebb. Viszont szükségem lesz arra, hogy vasárnap mindenki újra beletegye az energiáját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!