Hamilton Senna nyomdokaiba lépne - F1VILÁG.HU

Hamilton Senna nyomdokaiba lépne

HIRDETÉS

Lewis Hamiltonnak sok lehetősége adódik futamokat nyerni, de ő is elismeri, hogy a klasszikus Monte-Carlói Nagydíjon győzelmet aratni, valami egészen különleges.

Lewis Hamiltonnak sok lehetősége adódik futamokat nyerni, de ő is elismeri, hogy a klasszikus Monte-Carlói Nagydíjon győzelmet aratni, valami egészen különleges.

A brit ifjúnak már tavaly újoncként is sikerült dobogóra állnia, és a szakértők már akkor egyetértettek abban, hogy rendelkezik a szükséges plusszal ahhoz, hogy egy napon világbajnokká váljon.

A McLaren versenyzője már megtervezett pár dolgot, amit el akar érni a királykategóriában. Csodálja és tiszteli a néhai Ayrton Sennát, és a legendás brazil pályafutását akarja megismételni.

Azonban addig is, amíg ezt eléri, hosszú az út, még ha az egykori legenda és Hamilton sisakja feltűnően hasonlít is egymásra.

Hamilton “kívánság listáján” szerepel természetesen a győzelem Monacóban tétel is, és az a célja, hogy idén ő kapja meg elsőkén a trófeát Albert hercegtől.

A tavalyi évben a feszültség közte, és akkori csapattársa, Fernando Alonso között pont Monacóban kezdődött, mivel a valószínűsíthető csapatutasítás révén be kellett érnie a második hellyel.

“Ayrton itt újra és újra győzni tudott, jó lenne győzelmek tekintetében utána eredni, sőt egyáltalán itt nyerni” – részletezte elképzeléseit Hamilton a riportereknek. “Itt elérni hat győzelmet különösen mély érzelmeket váltana ki belőlem. Senna akkor nyert itt, amikor kissrácként arról álmodoztam, hogy egyszer majd én is elindulhatok ezen a pályán.”

A Forma-3 Euroszériában és a GP2-ben már sikerült nyernie a hercegségben, ám a Forma-1-ben még nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Monacóban.

Egy esetleges esős versenytől sem riad vissza.

“Esős versenyeket nyerni, úgy ahogy Ayrton tette, az is része a kihívásnak. Bebizonyította, hogy ő a legjobb, amikor arról van szó, hogy le kell söpörni a pályáról az ellenfeleket, és tavaly Japánban (mely esős verseny volt) én is ezt tettem” – magyarázta Hamilton.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!