Hamilton simán nyert, a Ferrarik kört kaptak a Magyar Nagydíjon! - F1VILÁG.HU

Hamilton simán nyert, a Ferrarik kört kaptak a Magyar Nagydíjon!

HIRDETÉS
Domináns győzelmet szerzett a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton. A brit versenyző a pole pozícióból indulva győzött a Hungaroringen, a dobogóra pedig Max Verstappen és Valtteri Bottas állhatott fel. A Ferrari esélytelen volt a magyar versenyen.
2020 Hungarian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A pole pozícióból a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton várhatta a rajtot, aki a szombati időmérő edzésen 90. F1-es rajtelsőségét szerezte meg. Mellette csapattársa, a vb-éllovas Valtteri Bottas, míg a második sorban a Racing Point versenyzői, Lance Stroll és Sergio Perez sorakoztak.

Az ausztriai szerepléshez képest megtáltosodtak a Ferrarik: Sebastian Vettel az 5., Charles Leclerc a 6. helyről rajtolhatott, míg Max Verstappen a 7. rajtkockában sorakozott. A holland pilóta és csapata számára viszont már a rajt előtt elkezdődött a versenyfutás, leginkább az idő ellen, Verstappen ugyanis a rajtrácsra kivezető körén a vizes pályán a gumifalnak ütközött autójával.

Verstappen autóját végül összerakták időben, így a fiatal pilóta nekivághatott a 35. Magyar Nagydíjnak.

A RAJT

A rajtot jól kapta el Hamilton, Bottas azonban hibázott, kiugrott egy kicsit a startnál, emiatt pedig lendületet is veszített. Mivel a bemozdulás valószínűleg az érzékelési zónán kívülre esett, a finnt nem büntették. A 2. helyre Lance Stroll jött fel, Verstappen pedig besorolt a 3. pozícióba.

A 2. kör végén Leclerc és Bottas egyszerre érkeztek a bokszba száraz pályás abroncsokért, az élmezőny többi tagja egyelőre tartotta magát az intermediate-abroncsokon. 1 körrel később Hamilton is érkezett az élről, és kihívták Vettelt is sima futófelületű gumikért.

Az időközben élre ugró Verstappen a 4. körben hajtott a bokszba, Hamilton mögé a 2. helyre jött vissza. Mivel a Haas versenyzői még a start előtt a bokszba hajtottak száraz gumikért, Kevin Magnussen és Romain Grosjean a 3. és 4. helyre jöttek előre!

A 7. körben Lance Stroll egy határozott manőverrel megelőzte Grosjeant a célegyenes végén.

A 9. körben Bottas keményen támadta Leclerc-t, be is bújt a célegyenes végén, a monacói azonban ügyesen visszatámadott, és megtartotta a 6. helyet. Pár körrel később a finn újra próbálkozott, ezúttal pedig sikerre is járt.

Bottas aztán Grosjeant vette üldözőbe, és a célegyenesben könnyedén el is ment mellette, ezzel feljött az 5. pozícióba.

Hirdetés

Fotó: Mercedes

A 12. körben Vettel hibázott, elfékezte magát a Hungaroring utolsó szektorában, emiatt pedig veszített egy pozíciót Alex Albonnal szemben.

Albon aztán Leclerc ellen indított támadást, a monacói azonban keményen védte a 7. helyet, és nem adott esélyt a Red Bull thai pilótájának. Közben Stroll és Bottas is megelőzte a 3. helyen autózó Magnussent.

Albon végül a 18. körben talált fogást Leclercen, és a célegyenes végén bevetődött a monacói Ferrarija elé. Egy körrel később Leclerc maga elé engedte csapattársát, a keményebb gumikon autózó Vettelt.

JÖN AZ ESŐ?

Leclerc látványosan elkezdett szenvedni a lágy gumikkal, Perez, Ricciardo és Sainz is megérkezett mögé. A 21. körben a Ferrari ki is hívta a bokszba a fiatal versenyzőt a kemény keverékű gumikért. Az esőnek közben folyamatosan lógott a lába.

Vettel a 29. kör végén hajtott a bokszba: a kemény keverékű gumikat kapta. Lewis Hamilton előnye közben 15 másodpercre nőtt Max Verstappennel szemben.

Leclerc és Norris elképesztő csatát vívtak egymással, a Ferrari versenyzője végül egy pazar manőverrel a 33. körben előzte meg a brit pilótát.

Féltávnál Hamilton előnye 19 másodperc volt Verstappennel szemben, Stroll további 18 másodperccel volt lemaradva a 3. helyen, miközben elkezdett szemerkélni az eső a Hungaroringen.

Verstappen a 36. kör végén hajtott a bokszba, autójára kemény keverékű gumikat tettek fel. Hamilton 1 körrel később érkezett, az ő autójára közepes keverékű abroncsokat szereltek fel.

Bottas Verstappent kezdte el üldözni, ám az 50. körben kihívták őt a bokszba, ahol a kemény keverékű abroncsokat szerelték fel autójára. A Mercedes versenyzője szárnyalt a friss gumikkal, egymás után futotta a leggyorsabb köröket.

Hamarosan Lance Stroll is érkezett a bokszba, a kanadai Sebastian Vettel elé, a 4. helyre jött vissza a pályára.

A 61. körben Sainz végül hosszas próbálkozás után el tudott menni Leclerc mellett, aki így kiszorult a pontszerző zónából.

Fotó: McLaren

Albon 5 körrel a leintés előtt érte utol az 5. helyen haladó Vettelt, akit aztán meg is tudott előzni. Hamilton pedig 4 körrel a leintés előtt a bokszba hajtott lágy abroncsokért. A brit simán visszajött az élre, de előnye 6 másodpercre csökkent.

A hatszoros világbajnok végül sima győzelmet aratott a 35. Magyar Nagydíjon, és a leggyorsabb kört is megfutotta a versenyen, az összetettben pedig átvette a vezetést csapattársától.

A 2. helyen Max Verstappen, míg a 3. pozícióban Valtteri Bottas ért célba, miközben a Ferrarik kört kaptak a Hungaroringen.

A Magyar Nagydíj végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!