Friss hírek

Hamilton SMS-ben kért tanácsot a hétvégét kihagyó versenymérnökétől

2018 Spanish Grand Prix, Sunday - Paul Ripke Lewis Hamilton and his race engineer Peter Bonnington
Üzenetben kért tanácsot állandó versenymérnökétől, Peter Bonningtontól hétvégén, Mexikóban a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton. A szakember nem utazott el a csapattal erre a hétvégére, és kihagyja a soron következő austini versenyt is.

Bonnington Hamiltonnal együtt érkezett a Mercedes csapatához még 2013-ban, és kulcsszerepet vállalt a brit versenyző német istállóval közösen szerzett vb-címeiben.

’Bono’ viszont egy orvosi beavatkozás miatt a mexikóvárosi és a texasi hétvégét kihagyja, feladatait pedig Hamilton teljesítménymérnöke, Marcus Dudley vette át.

Hamilton elárulta, Bonnington folyamatosan kapcsolatban van az istállóval, sőt, a beállításokkal kapcsolatban ki is kérte a személyes véleményét.

„Bono 7 éve dolgozik már velem, ez a leghosszabb munkakapcsolat, melyben valaha részem volt egy mérnökkel” – fogalmazott az ötszörös világbajnok.

„Szóval kétségkívül furcsa volt nekivágni ennek a hétvégének. Rengeteg mindent éltünk meg együtt, és rengeteg mindent értünk el közösen. Lélekben persze velünk van, és nagyon keményen dolgozott a múlt héten Marcusszal együtt, aki ezen a hétvégén fantasztikus munkát végez, akárcsak Dom [Riefstahl]. Elég idegörlő munkakör ez, nagy űrt kellett betölteniük. De a srácok nagyon odatették magukat.”

„Nagyon szoros a munkakapcsolatom Bonóval, és még a szombati időmérő előtt is üzenetet írtam neki, a beállításokról beszéltünk – szóval benne van azért a dolgokban.”

„A kapcsolat nagyon fontos, a kommunikáció a kulcs. Mindannyiunkon óriási a nyomás, és kétségkívül nem könnyű az első számú embernek lenni, aki beszél velem a versenyeken. Bono nagyon jól kezeli ezt. És az, hogy Marcusnak hirtelen be kellett ugrania, és éreznie a nyomást… Nyilván nem próbálok nyomást helyezni rá, de természetes, hogy ez egy olyan környezet, ahol elég nagy nyomás nehezedik az emberre. De úgy tűnik, megbirkózik vele!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek