Hamilton: Soha nem hajszoltam Schumacher rekordjait

2019 United States Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A vasárnapi Amerikai Nagydíjon hatodik világbajnoki címét is bebiztosító Lewis Hamilton azt mondja, soha nem volt a célja az, hogy Michael Schumacher rekordjait kezdje el hajszolni.

A brit versenyző vasárnap a Forma-1 történetének második legeredményesebb pilótájává vált, hiszen csak Schumacher tudott nála több bajnoki címet szerezni – szám szerint hetet.

A vasárnapi, austini verseny után Hamilton elárulta, korábban el sem tudta képzelni azt, hogy meg tudja közelíteni a legendás Schumacher eredményeit.

„Ez az egész arról szól, hogyan alakítod ki a gondolkodásmódodat. Mindig is azt mondtam, hogy Michael eredményeinek elérése soha nem volt a célom. Nem vagyok az a fajta, akit úgy különösebben érdekelnek a rekordok, meg ilyenek” – mondta Hamilton, amikor arról kérdezték, mennyire motiválja őt az, hogy az F1 történetének legsikeresebbjeként vonuljon majd vissza egy napon.

„Határozottan úgy gondoltam, hogy Michael közelébe kerülni is valószínűtlen, és sokáig egy világbajnoki címem volt, majd összejött a második is. De még akkor is nagyon távolinak tűnt. És miközben most olyan közelinek tűnik, mégis olyan távoli, hogy nem is igazán tudom felfogni. Nagyon komoly kihívások várnak ránk a következő hónapokban, a következő idényben. Elnézve a többi csapatot, akik lenyűgöző teljesítményt nyújtottak az idény második felében… Hihetetlen teljesítményre és munkára lesz szükség a részemről, és mindenki mástól a csapatban. És nem is akarok még erre gondolni.”

„És nem akarom azt a képzetet sem felépíteni, hogy utol akarom érni Michaelt… hogy meglegyen a 7. vb-címem. Mert jelenleg ki kell élveznem a mostanit. Fogalmam sincs, mit hoz a következő pár nap, vagy hónapok, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy kiélvezünk minden egyes napot, mert egyik nap itt vagy, a következő pedig már lehet, hogy sehol. Szóval nem igazán gondolkodom azon, mi történik majd a következő év végén, vagy 2021-ben. Hiszem, hogy megvan a képességem a fejlődésre, és többre is képes lehetek ezzel a csapattal a Forma-1-ben, és ez lehet a cél. De az idő majd elárulja. Jelenleg arra fókuszálok, hogy annyira fitt és egészséges legyek, amennyire csak tudok, és annyit mosolyogjak, amennyit csak lehet, hogy kiélvezzem ezt a csodálatos utazást, amit úgy hívunk, hogy élet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!