Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Hamilton: Soha nem lesz egyenmotor az F1-ben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton: Soha nem lesz egyenmotor az F1-ben

A Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnoka, Lewis Hamilton nem tudja elképzelni, hogy egységes motorok hajtsák a versenyautókat a jövőben, mert az véleménye szerint összeegyeztethetetlen az autógyártók politikájával.

A Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnoka, Lewis Hamilton nem tudja elképzelni, hogy egységes motorok hajtsák a versenyautókat a jövőben, mert az véleménye szerint összeegyeztethetetlen az autógyártók politikájával.

“Nem hiszem, hogy valaha is egyenmotorok lesznek a Forma-1-ben” – mondta a McLaren sztárversenyzője a BBC Sportnak.

“Azért nem gondolom, hogy ez valaha is megtörténhet, mert a nagyvállalatok komoly szerepet játszanak a sportban, nélkülük nem létezne a Forma-1. Az egységes motorok bevezetésével olyan lenne az elitkategória, mint egy kisebb széria.”

Azt követően, hogy az FIA elnöke, Max Mosley és a csapatok szövetsége (FOTA) a szerdai csúcstalálkozóján kidolgozta a Forma-1 költségcsökkentéséről szóló tervezetet, a Motorsport Világtanács mai ülésén dönt érdemben.

Bár számos kérdésben döntés születik, mégis mindenki arra kíváncsi, hogy bevezetésre kerülnek-e az egységes motorok 2010-ben, melyeket a tender nyertese, a Cosworth szállítana a csapatoknak, évi kevesebb, mint 6 millió fontért, három évig.

Korábban több autógyártó jelezte, ha bevezetésre kerülnek az egyenmotorok kiszáll a sportból, ami Hamilton szerint a Forma-1 végét is jelentené, de bízik abban, hogy ez soha fog megtörténni.

“Mit tennénk? El nem tudom képzelni a Forma-1-et a Ferrari, a Mercedes-Benz, vagy a Renault nélkül. Ezek a nagy cégek alkotják a sportot, ezért is van konstruktőri, illetve egyéni világbajnokság” – folytatta a brit versenyző.

“Megértem, hogy krízis van, de emiatt nem fogok letörni. A világ már csak ilyen. Nem hiszem, hogy annyira rosszul állnánk, ahogy az látszik. Igen, valóban nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy megoldást találjunk bizonyos dolgokra, azonban a helyzet folyamatosan változik, és nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne.”

“A világ most szenved, de a döntéshozók mindig megtalálják a megfelelő módját annak, hogy olcsóbbá tegyék a sportot. Azonban minden egyes alkalommal, mikor valami újat vezetünk be, először többet kell költeni, tehát az a lényeg, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Tudom jól, hogy az illetékesek mindent megtesznek azért, hogy költséghatékonyabbá váljunk, és én ezt támogatom.”

A McLaren versenyzője azt is elmondta, hogy megpróbál nem foglalkozni a jelenlegi helyzettel, és a problémák megoldását a szakemberekre bízza, mert semmi esetre sem szeretne kizökkenni a ritmusból.

“Nincsen kristálygömböm. Még csak Forma-1-es karrierem elején vagyok. Megpróbálom élvezni a ma pillanatát, és már a következő szezonra gondolok. Véleményem szerint mindig lesz Forma-1” – magyarázta Lewis, aki azt is elárulta, hogy csak jövőre ül újra versenyautóba, mikor csapata kihozza az új, MP4/24-es modellt.

“A csapat keményen dolgozik azon, hogy elkészüljön az új autó, én pedig megkezdtem a saját edzésprogramomat, hogy megfelelően felkészüljek a következő idényre. Már a jövő évre koncentrálok, mikor talán kisebb lesz rajtam a nyomás, de ugyanakkor mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy megvédjem a bajnoki címem.”

Hamilton azt is elmondta, hogy bár örül az elmúlt szezonban elért sikereinek, nem szállt el magától, és továbbra is megpróbál a földön járni, ugyanis tisztában van azzal, hogy jövőre mindent elölről kell kezdenie, nem is beszélve arról, hogy az új szabályok miatt, borulhat az eddigi sorrend.

“Ha az ember bajnokként hagy maga mögött egy szezont, akkor természetesen magabiztos, de soha nem szabad elbíznia magát, vagy túlságosan elkényelmesednie, vissza kell szállnia a földre, és átgondolnia a céljait” – magyarázta.

“Nem fogom azt mondani, hogy én vagyok a világbajnok, és minden olyan egyszerű lesz. Mindent elölről kell kezdenem, mintha csak most kerültem volna a sportba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!