Friss hírek

Hamilton: Sok minden van, amit nem szeretnék viszontlátni a 2023-as autón

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint semmi értelme nincs sutba dobni a 2022-es szezont, és a jövő évi versenyautó fejlesztésére fókuszálni, amíg ugyanis meg nem oldják a jelenlegi versenygép problémáit, addig nem érdemes egy új modellnek nekiugrani.

A Mercedes kiábrándító formában vágott neki az idei szezonnak, új autója, a W13-as kódjelű modell ugyanis képtelen felvenni a versenyt a Ferrari és a Red Bull versenyautóival. Bár úgy tűnik, a delfinezéssel kapcsolatos problémákat többnyire sikerült orvosolni, a tempó még mindig kevés ahhoz, hogy a csapat a győzelmekért harcoljon.

Habár bajnoki címben jelen állás szerint nemigen bízhat a Mercedes, Lewis Hamilton szerint muszáj minél jobban kiismerni az idei autót, és nem szabad lemondani róla – az ugyanis a 2023-as szezonra is komoly hatással lehet.

Hirdetés
 

„Még nem igazán gondolkodtam ezen. Szerintem ki kell derítenünk, mi a gond az idei autóval, mielőtt elkezdünk egy másikat csinálni. Ha most nekiugranánk egy másik autónak, könnyen elszúrhatjuk” – mondta a hétszeres világbajnok. „Szóval szerintem előbb meg kell birkóznunk ezzel, amit még nem sikerült megtenni, és aztán az majd iránymutatást ad nekünk arra vonatkozóan, hogy merre tovább.”

A Mercedes versenyzője ugyanakkor hozzátette: „Rengeteg dolog van ezen az autón, amivel nem szeretnék találkozni a jövő évi versenygép esetében, szóval ezeket már gyűjtögetem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!