Hamilton: Sokat veszítünk az egyenesekben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint nagyon nehéz lesz legyőzni a Red Bullokat a hétvégi Stájer Nagydíjon, és ahogy azt megjósolta, főleg a spielbergi pálya egyeneseiben veszítenek sokat az energiaital-gyárosokkal szemben.

A pénteki szabadedzéseken Max Verstappen volt a leggyorsabb a Red Bull Ringen, Hamilton pedig a 4. helyen zárta a napot. A brit pilóta azt mondja, szerinte egyértelműen lemaradásban vannak riválisukhoz képest, ugyanakkor egyáltalán nem csalódott.

„Azt hiszem, egy kicsit hátrányban vagyunk, főleg egyetlen körön” – fogalmazott a vb-címvédő a pénteki tréningek után.

Hirdetés
 

„De alapvetően az autó meglehetősen szolidnak tűnt a nap során. Találtam némi gyengeséget, és ahogy mondtam a hétvégét megelőzően is, az egyenesekben meglehetősen sokat veszítünk, szóval tovább kell dolgoznunk, és meg kell próbálnunk visszanyerni ezt.”

„Szerintem nagyon szoros az egész mezőny. Azt gondolom, a Red Bullt határozottan nehéz lesz megverni. Szerintem ott vannak az élen, és talán még jobban is. Nem tudjuk, mire lesznek képesek, ha feltekerik a motort.”

„De igen, nem igazán tudom, mit mondjak, mert nem volt túl sok komoly problémánk ma. Egész hétvégén nagyon keményen dolgoztam, próbáltam megérteni, hova is akarok eljutni az autóval. Bízom benne, hogy ez a kemény munka hamarosan elkezd kifizetődni.”

Miután legjobb köridejét törölték a második edzésen, Hamilton végül a 4. helyen zárta a napot, 4 tizeddel lemaradva Verstappentől.

A Red Bull pedig formában van jelenleg, hiszen sorozatban három futamgyőzelmet szerzett, ennek hála pedig az egyéni és a konstruktőri pontversenyben is az élre állt.

„Nem tudom, hogy 4 tizedről van-e szó, majd szombaton kiderül. Azt hiszem, az egyik körömet elvették, és az sokkal jobb volt. Szóval szoros. De ahogy mondtam, főleg a versenytempóban voltak nagyon-nagyon erősek.”

„Remek formában vannak most, nekünk pedig vissza kell vágnunk. Minden tőlem telhetőt megteszek ma este, hogy lépéseket tegyek a megfelelő irányba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!