Hamilton: Sorsdöntő hónapok várnak a Mercedesre - F1VILÁG.HU

Hamilton: Sorsdöntő hónapok várnak a Mercedesre

Lewis Hamilton szerint sorsdöntő hónapok várnak a Mercedes Forma-1-es csapatára, a német istállónak rendkívül jól kell dolgoznia ahhoz, hogy 2024-ben ismét a győzelmekért harcoljon a száguldó cirkuszban.

A Mercedes a legutóbbi versenyeken a dobogóra sem tudott felkapaszkodni, és bár továbbra is őrzi 2. helyét az összetettben a Red Bull mögött, előnye 20 pontra csökkent az elmúlt időszakban javuló formát mutató Ferrarival szemben.

A brackley-i istállónál természetesen kőkeményen dolgoznak azon, hogy mihamarabb visszatérjenek a győztesek útjára, Hamilton pedig azt mondja, ehhez olyan jól kell dolgozniuk a következő fél évben, mint korábban még soha. A hétszeres világbajnok szerint ugyanakkor nem lehetetlen a küldetés – egyrészt azért, mert csapata képes rá, másrészt azért, mert a McLaren pálfordulása nagy önbizalmat ad nekik.

„Ötletem sincs, milyen lesz az autónk jövőre, de nagyon-nagyon le vagyunk maradva” – mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak. „Bíznunk kell abban, hogy a következő hat hónap a valaha volt legjobb hat hónapunk lesz a fejlesztések terén, hogy lefaragjuk ezt a hátrányt, és tényleg elkezdjünk kopogtatni az ajtón.”

„Ott van a bizonyíték a McLaren esetében, nem hunyhatunk szemet efölött, meg kell néznünk, mit csináltak, és abba az irányba kell elindulnunk. Ez az irányvonal. De őszintén hiszem, hogy a csapatom képes rá, és mindig nagyszerűek voltunk abban, hogy leszorítóerővel vértezzük fel az autót. Csupán arról van szó, hogy amiatt, ahogy az autónk jelenleg működik, a leszorítóerő növelése nem működik, egyszerűen csak több pattogást eredményez.”

„Remélhetőleg a filozófia megváltoztatásával vissza fogunk kerülni arra a helyre, amit ez a csapat megérdemel, hiszen egy világbajnok csapatról van szó, továbbra is egy lenyűgöző istálló vagyunk. Abszolút hiszek mindenkiben, de azok a döntések, amiket ebben az időszakban kell meghozni, kritikusak a fejlődésünk szempontjából.”

Hamilton azt mondja, jelenleg igencsak nehéz dolguk van, az autójuk ugyanis ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint 2022-ben.

„Abszolút mindent beleadok, de az ilyen hétvégéken nagyon nehéz, különösen, amikor az autó ennyire kezelhetetlen. Gyakorlatilag pontosan ugyanolyan, mint tavaly. Érzésre az autó olyan, mint tavaly. Pattog és csúszkál, szóval nehéz, ha azt nézzük, mennyit dolgoztunk azért, hogy fejlődjünk, és nem tudtunk közelebb kerülni az elejéhez – legalábbis itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!