Friss hírek

Hamilton: Sosem akartam elsőszámú pilóta lenni

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es pilótája állítja, sosem kérte csapatát arra, hogy elsőszámú versenyző legyen csapaton belül – amikor így történt, az éppen az adott éves teljesítményén múlt.

Hamilton egyáltalán nem ért egyet azzal a filozófiával, hogy egy csapat a kezdetektől fogva egyetlen elsőszámú versenyzőt támogasson. A brit pilóta elmondta, ez a Mercedesnél sem így működik, sőt soha nem is szerette volna az „1-es” státuszt megkapni

Az ötszörös világbajnok mellett négy éven keresztül versenyzett Nico Rosberg, akivel többször konfliktusba került, hiszen a német pilóta számos alkalommal ellenszegült a csapatnak is, amikor Hamiltonnak akartak kedvezni a taktikával. 

„Amikor 2013-ban a Mercedeshez jöttem, rögtön mondtam, hogy nem akarok elsőszámú pilóta lenni, csak ugyanazt az anyagot és ugyanazt az esélyt akarom megkapni, mint a csapattársam” – mondta Hamilton. „Tudtam, ha dolgozom, és jobb munkát végzek, akkor nyerni fogok. Ezt ma is így gondolom.”

„Egy olyan siker, amikor az első két helyet szerezzük meg csapaton belül, az mindenkinek jó. Az én feladatom az, hogy hozzam a teljesítményt. Ez azt jelenti, hogy nem nyerek mindig. Ezt el kell fogadni.”

Hamilton hozzátette, a csapatutasítás azonban olykor sajnos része a sportnak:

„Az ilyen győzelmek nem szórakoztatóak, de segítenek, hogy megnyerjük a bajnokságot. A bizalom is idetartozik: amikor a bokszból egy olyan stratégiát kínálnak, amit egyáltalán nem értesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Hamilton: Sosem akartam elsőszámú pilóta lenni
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!