Hamilton sportszerűtlennek tartja Alonsót - F1VILÁG.HU

Hamilton sportszerűtlennek tartja Alonsót

HIRDETÉS

A világbajnokság éllovasa, Lewis Hamilton szerint sportszerűtlenül viselkedett Alonso a Belga Nagydíj rajtjánál. A brit versenyző úgy gondolja, hogy csapattársa túlságosan agresszíven védte pozícióját az első kanyarban.

A világbajnokság éllovasa, Lewis Hamilton szerint sportszerűtlenül viselkedett Alonso a Belga Nagydíj rajtjánál. A brit versenyző úgy gondolja, hogy csapattársa túlságosan agresszíven védte pozícióját az első kanyarban.

A rajtot követően Hamilton megérkezett csapattársa mellé a visszafordítóban, ám Alonso nem hagyta magát. A spanyol versenyző lecsúszott az ideális ívről, és kis híján nekihajtott márkatársának. Lewis azonban remek helyzetfelismerő képességének köszönhetően kihasználva az aszfaltozott bukóteret, letért a pályáról, így egymás mellett érkezett meg a két csapattárs az Eau Rouge-ba. Hamiltonnak azonban nem volt más választása, vissza kellett vennie a tempóból, így Alonso megtartotta harmadik helyét.

Az újonc brit azonban úgy érezte, nem volt sportszerű csapattársa manővere.

“Nem mondhatom, hogy sportszerű volt, de annál keményebb” – mondta Hamilton Alonso manőveréről. “A külső íven lévő versenyzők nem mindig tudják teljesíteni a kanyart. Nem tudom, hogy előtte voltam-e, azonban elég hely volt ahhoz, hogy gond nélkül teljesítsük az első kanyart.”

“Úgy éreztem, hogy az a személy, aki mindig panaszkodik mások sportszerűtlen manőverei miatt, és mindig azon van, hogy minden fair legyen, mindent megtett annak érdekében, hogy amennyire csak tud, leszorítson a pályáról. Szerencsém volt, hogy ezen a részen aszfaltozott bukótér volt, máskülönben nem tudtam volna bevenni a kanyart” – magyarázta a brit versenyző.

“Az Eau Rouge-ban pedig nem fér el egymás mellett két autó, így nem volt más választásom, vissza kellett vennem. Körülbelül ugyanúgy rajtoltunk, én egy kicsivel később fékeztem az első kanyar előtt, amit a külső íven próbáltam meg teljesíteni. Nagyon közel voltam a Ferrarikhoz, szinte ott voltam Massa fenekében. Éppen, hogy csak megkezdtem a kigyorsítást, mikor Fernando rám húzta autóját, pedig tudta, hogy ott vagyok.”

“Mindent megtettem annak érdekében, hogy megelőzzem, de ez sem volt elég” – tette hozzá a 22 éves versenyző, aki már csak két ponttal vezeti a világbajnokságot három futammal a szezon vége előtt.

Mindezek ellenére Hamilton nem aggódik, és optimistán várja a folytatás: “Pozitívan látom a jövőt. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de még én vezetem a bajnokságot. Csak egy pontot vett el tőlem a mai nap. Kemény hétvége volt. Számomra sokkal nehezebb volt ez a hét, mint Alonsónak, és erről többet nem is akarok beszélni.”

Arra a kérdésre, hogy miért volt nehezebb számára ez a hét, Hamilton a következőket válaszolta: “Sokkal jobban a csapathoz vagyok nőve, és szerintem jobban is szívemen viselem a gárda ügyeit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!