Friss hírek

Hamilton szenvedett a gumikkal pénteken

A gumik, illetve a hőség jelentette a legfőbb problémát a Forma-1 mezőnyének a Német Nagydíj pénteki edzésnapján – ezt Lewis Hamilton, a világbajnoki tabella éllovasa nyilatkozta.

A Mercedes brit versenyzője a 3. legjobb idővel zárta a hockenheimi nyitónapot a két Ferrari mögött, elmondása szerint pedig a nagy meleg miatt a Pirelli abroncsainak működtetése egyáltalán nem volt könnyű feladat.

„Nem ez volt a legjobb napunk a hőséget illetően, de egyébként elég sima volt” – fogalmazott az ötszörös világbajnok.

„Ezek a gumik nem nagyon szeretik a hőmérsékletet, szóval nagyon lassú kivezető körökre volt szükség – az abroncsok nem tartanak ki sokáig. Az egész arról szól, hogy a megfelelő működési tartományban tartsuk a gumikat. Mindig túlmelegszenek, ez volt ma a legfőbb probléma, de mindannyian egy csónakban evezünk.”

Hamilton azt reméli – és erre az előrejelzések szerint igazán jó esély van –, hogy az időjárás hűvösebb lesz majd szombaton és vasárnap.

„Reméljük, hogy az időjárás nem ilyen lesz a hétvége további részében. Ha hűvösebb lesz, és száraz pálya vár minket, akkor a mai napról semmi sem lesz érvényes. A gumik ismét „visszatérnek” hozzánk, és mindenki gyorsabb lesz, és kényelmesebben érezzük majd magunkat a pályán.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!