Friss hírek

Hamilton szerint a beállításokat szúrhatták el

Katasztrofálisan szerepelt a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki szerint a rossz beállítások miatt lehetett vezethetetlen autója a kvalifikáción.

Hamilton hiába próbálkozott, egyszerűen képtelen volt jó kört kisajtolni a W13-as versenygépből, és már a Q1-ben befejeződött számára a küzdelem – csapattársa, George Russell eközben a 4. helyen jutott tovább, és végül a 6. rajtkockát szerezte meg.

A kvalifikáció után Hamilton az autó rossz egyensúlyára panaszkodott, amit vélhetően a beállítások helytelen megválasztása okozott.

Hirdetés
 

„Egyszerűen csak küszködtem az autó egyensúlyával. Nem olyan volt, mint amilyennek szerettem volna. Valami a beállításokkal van. A harmadik edzésen jónak tűnt a dolog, és próbáltunk fejlődni hasonló irányba. Talán túl messzire mentünk, és az autó vezethetetlen volt. Nagyon idegesen viselkedett” – mondta a hétszeres világbajnok, aki így a 16. rajtkockából indulhat.

Hamilton a vasárnapi versenytől sem vár sokat, hiszen a parc ferme szabályai szerint nem lehet változtatni az autó beállításain. Ha mégis megteszi a Mercedes, a brit pilótának a bokszutcából kell rajtolnia.

„Az autóm ugyanaz lesz, mint az időmérőn, szóval nem számítok arra, hogy nagyon előre jutok. De mindent beleadok majd” – zárta röviden a korábbi világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!