Friss hírek

Hamilton szerint a McLaren erősebb volt a Ferrarinál

Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a Török Nagydíj után, ahol három kiállásos stratégiája ellenére is sikerült behoznia autóját a második pozícióba.

Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a Török Nagydíj után, ahol három kiállásos stratégiája ellenére is sikerült behoznia autóját a második pozícióba.

A McLaren versenyzője a harmadik helyről vágott neki a mai megmérettetésnek, és a verseny után bevallotta, nem számított arra, hogy ilyen erős lesz a futamon.

A brit pilóta mindent megtett annak érdekében, hogy megelőzze Massát, akivel végül nem bírt el, így be kellett érnie a második hellyel. Hamilton azonban nincs elkeseredve, örül annak, hogy legalább az egyik Ferrarit megelőzte.

“Boldog vagyok, hogy a második helyen értem célba” – mondta Hamilton. “A tegnapi időmérő után, egy kicsit csalódott voltam, mert nem tetszett a stratégiánk. Heikki fantasztikus munkát végzett, és több üzemanyaggal az autójában, megelőzött az időmérő edzésen. Azonban az adatokat áttanulmányozva, elégedett lehettem a gumiválasztással, és csak a középső szektorban vesztettem időt.”

“Tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz könnyű harcba szállni a Ferrarikkal, és bíztunk benne, hogy pontokat szerezhetünk. Célunk az volt, hogy az első ötben végezzünk, de az autó egyensúlya nagyon jó volt, így a vártnál jobban teljesítettünk. A keményebb keverékeken tartani tudtam a lépést Felipével, sőt meg is előztem. Az utolsó etapban a lágy gumik nem teljesítettek olyan jól, így elégedett lehetek a gumiválasztással.”

Hamiltonnak három kiállással kellett teljesítenie a mai futamot, ugyanis a McLaren attól tartott, hogy a gumik nem bírják majd a túlzott megterhelést. A brit pilóta bevallotta, stratégiája miatt nem tudott harcba szállni a győzelemért a Török Nagydíjon.

“Azért döntöttünk a három kiállás mellett, mert aggódtunk a gumik miatt. A Bridgestone szakemberei sem tudtak megnyugtatni minket, attól tartottak, hogy a gumik nem bírják majd a túlzott igénybevételt és meghibásodnak, ahogy az történt a tavalyi évben. Azt tanácsolták nekünk, hogy váltsunk három kiállásos stratégiára, mert így lehetünk biztonságban. Sajnálatos módon emiatt hátrányba kerültünk a versenyen.”

“Mindezek ellenére, kiválóan teljesítettünk, így szerintem mi voltunk a legjobbak a hétvégi versenyen. Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, a kiállások tökéletesen sikerültek” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!