Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Hamilton szerint a McLaren nagyon megerősödik

Magabiztosan várja a jövő hétvégi Maláj Nagydíjat a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki szerint csapata sokat fejlődhet a következő versenyeken, hiszen Ausztráliában rengeteg hasznos információra tettek szert.


Magabiztosan várja a jövő hétvégi Maláj Nagydíjat a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki szerint csapata sokat fejlődhet a következő versenyeken, hiszen Ausztráliában rengeteg hasznos információra tettek szert.

A brit pilóta a második helyen ért célba Melbourne-ben, és noha a téli teszteredmények láttán sokan arra számítottak, a wokingi gárda küszködni fog majd a szezon elején, a csapat végül képes volt a Ferrari alakulata előtt végezni.

Hamilton nemrégiben elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen jól sikerült az idénynyitó, hiszen nem számítottak arra, hogy dobogóra állhatnak Ausztráliában.

„Nagyszerű, hogy ennyi pontot szereztünk az első versenyen, különösen úgy, hogy soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen erős pozícióban leszünk a szezon korai szakaszában” – nyilatkozta Hamilton.

„A verseny előtt azt mondtam, fontos volna néhány pontot szerezni az idény elején. Azt gondolom, az nyilvánvaló, hogy egy nagyon hosszú és kemény bajnokság vár ránk, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy elszórjuk a pontokat. Minden verseny nagyon fontos, tehát miközben továbbra is a győzelmet preferálom, a vasárnapi egy tökéletes eredmény volt számunkra. Tökéletes abban a tekintetben, hogy sok pontot gyűjtöttünk, és úgy érezzük, erősebbek leszünk a következő futamokon.”

Hamiltont a verseny utolsó harmadában a padlólemez sérülése is hátráltatta, ám végül képes volt pozícióvesztés nélkül célba érni. A brit versenyző elmondta, óvatosnak kellett lennie, és nemigen használhatta a kerékvetőket.

„Szerencsére nem volt rossz hatással az autó vezethetőségére. Nyilván veszítettem némi leszorítóerőt, de akkorra már elég jelentős előnyre tettem szert Vitaly Petrovval szemben. A zárókörökben a csapat arra kért, hogy ne nyomjam annyira, ne vállaljak felesleges kockázatok. Megkértek, hogy kerüljem a kerékvetőket, mert nyilván ezek az elemek zavarják meg legjobban az autót, illetve érintkezhetnek a padlólemezzel. Szerencsére minden jól alakult.”

Hamilton hozzátette, ami azt illeti, nem lepte meg a csapat remeklése, hiszen a McLaren mindig képes nagyszerű dolgokkal előrukkolni, így bízik abban, hogy a következő versenyeken még erősebbé válhatnak – köszönhetően a gyűjtött adatok kiértékelésének, valamint az új fejlesztéseknek.

„Ami azt illeti, a csapat soha nem lep meg, hiszen mindig képesek lehetetlen dolgokra. Természetesen a verseny előtt nem voltunk biztosak a teljesítményünkben. Optimisták voltunk, hiszen a szimulációs eredmények jelentős javulást ígértek, de az ember valójában soha nem tudja mindaddig, amíg autóba nem ül.”

„A csapatnak könyörtelen fejlesztési mechanizmusa van. Két hét áll rendelkezésünkre a következő versenyig, szóval lesznek további újításaink. Ami szerintem rendkívül fontos, hogy nagyon sok adatot gyűjtöttünk össze az autóról ezen a hétvégén, és még csak most kezdjük el kibontani ezt a csomagot.”

„Azt gondolom, érdekes lesz látni, a mérnökök mennyire lesznek képesek megérteni a gyárban azt, amit kaptunk az első versenyen és hogy miképp tudunk javítani azokon. Ne felejtsük el: a vasárnapi verseny előtt valójában mindössze 4 órát töltöttünk a pályán fejlesztéssel, valamint az új padlólemez és kipufogórendszer megértésével. Utána pedig az első versenytávunkat teljesítettük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS