Hamilton szerint a Red Bull jövőre is dominálhat - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint a Red Bull jövőre is dominálhat

HIRDETÉS

Habár úgy érzi, hogy Sebastian Vettel idei dominanciája a végéhez ért, Lewis Hamilton attól tart, hogy a német versenyző jövőre is hasonlóan jó teljesítményre lehet majd képes.


Habár úgy érzi, hogy Sebastian Vettel idei dominanciája a végéhez ért, Lewis Hamilton attól tart, hogy a német versenyző jövőre is hasonlóan jó teljesítményre lehet majd képes.

A szezon eleji gyengébb teljesítményhez képest az elmúlt időszakban úgy a Ferrari, mint a McLaren felzárkózott legfőbb riválisához, a Red Bull Racinghez, noha való igaz, Vettel már tetemes előnnyel rendelkezik a bajnoki tabellán, így tulajdonképpen csak elveszítheti a vb-címet.

Hamilton elmondta, ugyan mondhatni egy szinten vannak már az energiaital-gyárosokkal, attól tart, hogy jövőre hasonló helyzet áll majd elő, mint idén.

„Azt hiszem, jövőre – vagy még azután is – hasonló lehet a helyzet – tehát a Red Bull dominálhat a szezon korai szakaszában, mi pedig elkezdünk felzárkózni rájuk” – mondta a brit versenyző.

„Viszont határozottan úgy érzem, hogy az összes csapat felzárkózott mostanra. Itt van a Ferrari, mi, és a Mercedes is kezdi felvenni a tempót, mi viszont képesek vagyunk harcolni a Red Bull-lal. Valencia óta nem nyertek versenyt, tehát nem megállíthatatlanok.”

A McLaren versenyzője hozzátette, a stabil szabályok is a Red Bull csapatának kedveznek.

„2009 óta majdhogynem ugyanolyan az autójuk, csak folyamatosan fejlődött. Ugyanaz a design lett egyre jobb és jobb. Nekünk katasztrofális versenygépünk volt 2009-ben, leselejteztük azt az autót. 2010-re építettünk egy újat, az sem volt jó. Építettünk egy másikat 2011-re, és azt hiszem, 2012-ben már építkezhetünk erre, tehát közelebb kell, hogy legyünk. Hogy a többi csapat mit csinál, nem tudom.”

„A Red Bull viszont valószínűleg ismét továbbfejleszti versenygépét. Lehet, hogy tévedek, de szerintem kétségtelen, hogy nagyon-nagyon erősek lesznek a következő év elején. De mi is megmutattuk, hogy megvannak az erősségeink és támadni tudjuk őket az év egy bizonyos pontjától kezdve. Csupán azt szeretnénk, hogy már a kezdetektől közel legyünk hozzájuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!