Hamilton szerint az F1 nem teljesítette az új autókkal azt, amit ígért - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint az F1 nem teljesítette az új autókkal azt, amit ígért

Kisebbfajta kritikával illette a Forma-1-et a sportág hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, a brit pilóta szerint a tavaly bevezetett új generációs versenyautók nem azt nyújtják, amit mindenki várt tőlük.

2022-ben annak szellemében módosítottak a technikai szabályokon, hogy az új generációs versenyautókkal a pilóták könnyebben tudják majd követni egymást, ezáltal pedig a versenyek is izgalmasabban alakulnak majd.

Bár az első évben valóban úgy tűnt, sikerült teljesíteni mindezt, idén több versenyző, köztük Carlos Sainz és Lando Norris is arra panaszkodott, hogy a 2023-as autókkal valójában elég nehéz követni a másikat. Ez pedig értelemszerűen az előzést is megnehezíti a pályán. Lewis Hamilton szintén azt gondolja, az új szabályokkal nem sikerült minden ígéretet teljesíteni, és reméli, a következő években javulni tud még a Forma-1 ezen a téren.

 

„Az gondolom, azért egy kicsivel jobb a helyzet, mint a korábbi generációs autók esetében, de nem teljesítették mindazt, amit mondtak” – fogalmazott a Mercedes versenyzője. „Szóval remélhetőleg a jövőt tekintve sikerül még némi előrelépést tenni ezen a téren.”

A Mercedes csapata tavaly rengeteget küszködött versenyautójának pattogásával, Hamilton pedig azt mondja, emiatt nekik még nehezebb dolguk volt, amikor egy másik autót kellett követni a pályán.

„Tavaly nekünk elég rossz volt a helyzetünk a pattogás miatt, mivel ott volt a turbulens levegő, illetve maga a pattogás. Idén már nem pattog az autó, szóval kevesebb problémánk van, amikor követni kell más autókat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton szerint az F1 nem teljesítette az új autókkal azt, amit ígért
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!