Friss hírek

Hamilton szerint az ultralágy gumik is túl kemények

Magabiztos teljesítménnyel kezdte a Monacói Nagydíj hétvégéjét a Mercedes Forma-1-es csapata – Lewis Hamilton azonban azt mondja, a Pirelli ultralágy abroncsai sem elég lágyak a szűk utcai pályára.


Magabiztos teljesítménnyel kezdte a Monacói Nagydíj hétvégéjét a Mercedes Forma-1-es csapata – Lewis Hamilton azonban azt mondja, a Pirelli ultralágy abroncsai sem elég lágyak a szűk utcai pályára.

A brit versenyző az első edzésen első, a másodikon második lett, így minden oka megvan az optimizmusra.

A nap végén Hamilton elárulta, elégedett is az elvégzett munkával, és reméli, hasonlóan jó formában lesznek majd szombaton és vasárnap is.

„Relatíve jó nap volt. Nem voltak igazi meglepetések – eltekintve attól, hogy a pálya a 15-ös kanyarban egy kicsit megváltozott, így ott egy kicsit gyorsabbak voltunk” – mondta a címvédő.

„Habár az új abroncsok határozottan lágyabbak, mint a többi keverék, itt még ezek is elég keménynek számítanak. Nem olyan könnyű a megfelelő működési tartományba vinni őket, mint reméltük. De alapvetően pozitívan kezdődött a hétvége. A két szabadedzés során mindent elvégeztünk, amit kellett, a tempónk jónak tűnik, szóval remélhetőleg hasonlóképp folytatjuk a hétvége további részében is.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg azt mondta, a sok baleset miatt nem volt könnyű a mai edzésnap, ám még így is hasznosak voltak a hosszú etapok – ami jól jöhet majd a vasárnapi verseny tekintetében.

„Trükkösen indult a hétvége – a szabadedzések egy kicsit kuszák voltak a sok virtuális biztonsági autós szakasszal – de még így is sokat tudtam tanulni a hosszú etapokon, ami pozitívum” – mondta a listavezető.

„Le a kalappal a pályamunkások előtt, akik nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy gyorsan eltakarították a sérült autókat.”

„Ahogy vártuk, a Red Bull erősnek tűnik itt. Van még némi házi feladatunk ma estére, illetve holnapra, hogy javítsunk egy kicsit az időkön. De alig várom már a szombatot, és az időmérős küzdelmeket. Szoros és izgalmas lesz, ami nagyszerű a sport szempontjából!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek