Szahíri Nagydíj

Hamilton szerint egy szinten áll a McLaren és a Ferrari

Hamilton szerint egy szinten áll a McLaren és a Ferrari

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a szingapúri versenypálya a monacói és a valenciai keveréke, és arra számít, hogy kiélezett lesz a küzdelem a McLaren és a Ferrari között az utcai ringen.

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a szingapúri versenypálya a monacói és a valenciai keveréke, és arra számít, hogy kiélezett lesz a küzdelem a McLaren és a Ferrari között az utcai ringen.

A McLaren Mercedes brit versenyzője jól szerepelt az idei évben az utcai ringeken, hiszen Monacóban győzelmet aratott, míg Valenciában a második helyen intették le a kockás zászlóval.

Hamilton úgy érzi, hogy az eddig látottak alapján kijelenthető, ez a hétvége lesz az idei szezon fénypontja, ahol kemény csatát vív majd egymással a mezőny két élcsapata.

“Nagyon hasonlít Valenciához, ahol szintén betonfalak vannak, és nem gumifalak, ahogy Monacóban. Azonban ez a pálya szűkebb, és valóban utcákon vezetsz, nem úgy, mint Valenciában, ahol a kikötőben kapott helyet a ring. Nagyon gyors, de vannak igen lassú, szűk kanyarjai” – mondta Hamilton a riportereknek Szingapúrban.

“Az előzés nagyon trükkös lesz, mint minden utcai ringen. Van néhány hosszabb egyenes, így lehetőségünk nyílhat szélárnyékba kerülni, és az első kanyarban előzési pozícióba kerülni, de szerintem kevesebb előzés lesz, mint a normál pályákon.”

“Azonban a verseny nagyon érdekes lesz, sokkal érdekesebb, mint az eddigiek az idei évben. Egyszerűen azért, mert éjszaka kerül megrendezésre, senki nem tudja, hogy mire számítson. Már végigsétáltam a pályán, így kaptam egy képet róla, de mikor autóba ülünk minden teljesen más lesz.”

Bár az előrejelzések szerint esőt mondanak a verseny napjára, Hamilton bízik benne, hogy az éjszakai futam száraz pályán kerülhet majd megrendezésre.

“Az előrejelzések szerint egész héten esni fog az eső, de ahányszor csak felkelek (délután), száraz és meleg van, szóval szerintem reggel esik, és mire felkelek már jó az idő. Bízom benne, hogy ez így is marad.”

A bajnokság éllovasa szerint a McLaren és a Ferrari azonos szinten lesz a hétvégén, és arra számít, hogy a Bridgestone lágy, illetve szuper lágy keverékei hasonlóan fognak majd teljesíteni, mint a valenciai hétvégén.

“Nem hiszem, hogy előnyben leszünk a Ferrarival szemben, szerintem azonos szinten vagyunk” – mondta. “Ami pedig a gumikat illeti, ők másképpen használják az abroncsokat, mint mi. Jobban szenvednek a hőmérséklet miatt, azonban a hosszú etapok alatt kíméletesebben bánnak az abroncsokkal.”

“Ahogy Valenciában, itt is a két leglágyabb keveréket fogjuk használni, melyeken a Ferrari igen versenyképes. Éppen ezért arra számítok, hogy erősek lesznek, de ahogy azt Valenciában is láthattuk, mi is legalább olyan jók leszünk.”

“Az időmérőn sok múlik majd, mindent meg kell tennünk azért, hogy az élről rajtolhassunk” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!