A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton szerint elhamarkodott a teltházas Brit Nagydíj

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, nagyon örül annak, hogy ott lehet a közönség a júliusi Brit Nagydíjon, ám egy kicsit korainak érzi, hogy beengedik a tömeget a silverstone-i hétvégére.

A Brit Nagydíj szervezői a napokban jelentették be, teltház előtt rendezhetik meg július 16-18. között a silverstone-i versenyhétvégét – ez mintegy 140 ezer rajongót jelent.

„Elárulhatom, nagyon izgatottan várom már, hogy lássam a rajongókat, főleg a brit közönséget, mert ők a legjobbak egész évben, és tavaly nyilván nem találkozhattunk” – mondta Hamilton.

„De nyilván figyelem a híreket, és tudom, hogy az esetek száma masszívan nő az Egyesült Királyságban. Szóval emiatt természetesen aggódom az emberek miatt.”

Az elmúlt egy hétben folyamatosan nőtt az esetszám az Egyesült Királyságban: míg egy héttel ezelőtt mintegy 10 ezer fertőzöttet találtak, csütörtökön már 16702 esetet jelentettek.

„Nem akarom átfordítani negatívumba ezt a dolog, izgatott vagyok, hogy ilyen sok embert láthatok. Az önző részem azt szeretné, hogy mindenkit ott lássak. De bekapcsoltam ma reggel a híreket, és tudom, hogy az enyhítések óta nőtt az esetszám, és nincs mindenki beoltva. Aggódom az emberek miatt. De tudom azt is, hogy az oltottság is alakul, és kevesebben vannak kórházban. De egy kicsit elhamarkodottnak tűnik.”

„Remélem, hogy tanulunk valamit belőle, és bízom benne, hogy mindenki biztonságban lesz, és hordani fogja a maszkját. Erre bíztatok mindenkit: folyamatosan mossatok kezet, viseljétek a maszkot, főleg, ha ilyen nagy tömegben vagytok.”

Hamilton kifejtette, nincs meggyőződve arról, hogy helyes döntés teltház előtt megtartani a Brit Nagydíjat.

„Nem vagyok politikus, nem vagyok a kormányban. Sok érthetetlen dolog történik időnként, nem feltétlenül értek mindent, szóval nem igazán tudom véleményezni.”

Ahhoz egyébként, hogy valaki kilátogathasson a silverstone-i hétvégére, 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre, vagy arra lesz szüksége, hogy két héttel korábban megkapja az oltás második dózisát.

„Nagyszerű – ezt nem tudtam!” – mondta Hamilton. „Hogy ez lefed-e mindent, azt nem tudom, de remélhetőleg igen.”

A jelenlegi adatok szerint egyébként a brit felnőttek 60,3 százaléka kapta már meg második oltását is.

A tervek szerint egyébként a Magyar Nagydíjat is teltház előtt rendezik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!